Zomeravondwandeling Landgoed Smalenbroek

Zomeravondwandeling Landgoed Smalenbroek
Foto: Ruud Ploeg

ENSCHEDE – Zin in een ontspannen avondwandeling? Ga zondag 19 mei mee met de zomeravondwandeling op Landgoed Smalenbroek. Een mooie wandeling over het afwisselende landgoed. De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee naar de vele mooie plekjes en vertelt onderweg meer over de natuur in het voorjaar. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Landgoed Smalenbroek is een oase van rust aan de rand van Enschede. Het is zeker afwisselend te noemen. Zo wandel je tijdens deze zomeravondwandeling langs de boerderij met de commiezenkamer, de vijver, door de bossen en over de statige lanen. De bodem is hier rijk aan mineralen. Planten zoals bosanemoon en klaverzuring, maar ook beuk en hazelaar voelen zich hier goed thuis. Luister naar het kabbelende water van de Bruninksbeek en Broekheurnerbeek en snuif de frisse voorjaarsgeuren op van alles wat hier bloeit. Ook wandelen we door het parkachtige landgoed ’t Stroink. Hier vind je verrassende doorkijkjes naar de weilanden en fraaie lanen. De wandeling is leuk voor het hele gezin.

Praktische informatie
De Zomeravondwandeling Landgoed Smalenbroek is zondag 19 mei. Het begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Startlocatie is Buurserstraatweg, tegenover huisnummer 372, Enschede. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bijdrage voor de activiteit is €5,00 per persoon, €2,50 per kind. Graag ter plekke contant voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun pas. Vergeet je niet je pas mee te nemen? 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten