© Geertjan Kuper

Overijssel – Een droog maar bewolkt begin van deze vierde advent. Het wolkendek wordt alleen maar dikker en aan het eind van de ochtend neemt de kans op wat regen of motregen toe.

Zoals de weerkaarten er nu bij liggen, komen we vandaag niet snel van de regen af. Het zou wel eens tot in de avond door kunnen miezeren. Eenmaal in de regen vanmiddag neemt de wind af. Die wordt zwak uit uiteenlopende richtingen en ’s avonds uit het noordwesten. De temperatuur is circa 7 graden, normaal voor deze tijd van het jaar.

Vooruitkijkend naar de kerstdagen zien we overdag een iets lagere temperatuur dan vandaag: maximaal 5 graden en ook koudere nachten. Eerste kerstdag wordt waarschijnlijk opgesierd met opklaringen. Beide feestdagen verlopen overwegend droog, wat we te danken hebben aan een hogedrukgebiedje dat met het centrum over België naar het zuidoosten trekt. Mocht er al neerslag zijn, dan gebeurt dit op tweede kerstdag en zal het weinig voorstellen. Wie Kerst in de sneeuw wil beleven, moet daarvoor naar Scandinavië, Slowakije, het oosten van Polen of de Alpen.