© Geertjan Kuper

Overijssel – De meeste buien verlaten ons vanochtend richting Duitsland. De bijbehorende regenwolken doen dat natuurlijk ook. Maar we schieten er qua zon niet veel mee op, door de aanvoer van nieuwe bewolking vanuit het westen.

Het blijft niet droog vandaag, maar de kans op regen is kleiner dan gisteren. Dat was een bijzondere weerdag. Het neerslagtotaal kwam vrijdag overal in de provincie op meer dan 10 millimeter. De Kop van Overijssel was heel toepasselijk koploper met minstens 15 millimeter. Maar ook het oosten van de provincie scoorde hoog: 13 millimeter op Twente Airport. In de avond werd het tijdelijk minder regenachtig. Opvallend was tevens de hoge temperatuur voor december. ’s Middags rond drie uur werd provinciebreed 12 graden gehaald. Twente Airport kwam op 12,4°C en KNMI-weerstation Heino bereikte 12,2°C. Het gemiddelde voor deze periode is ongeveer 7 graden.

Vandaag wordt het ongeveer 9 graden. Misschien breekt de bewolking hier en daar. Er is minder wind dan gisteren, maar vanmiddag neemt hij toe naar matig uit het westen, windkracht 4. Vanavond draait de wind naar zuidwest en neemt daarbij weer af. Komende nacht blijft het overwegend droog bij ongeveer 6 graden.