© Nathalie den Besten

Overijssel – De zon komt tevoorschijn deze woensdag. Dit bij een frisse en nog steeds stevige noordenwind, die in de middag langzaam begint af te nemen. 

De krachtigste windvlagen die gisteren op KNMI-station Heino werden gemeten, waren rond 60 km/u. Op KNMI-station Twente verschilde de windsnelheid weinig. Daar werd na de middag wel één keer een uitschieter van 74 km/u geregistreerd, tijdens een bui. KNMI-station Marknesse in de Noordoostpolder, niet ver van de Kop van Overijssel, kwam ‘s middags tot een piek van 82 km/u. Door het buiige karakter van de regen liepen de neerslaghoeveelheden in Overijssel van plaats tot plaats sterk uiteen, variërend van nauwelijks 1 millimeter op de ene plek tot ongeveer 10 op de andere.

Vandaag neemt hogedrukgebied Angela, dat ons weer een paar dagen geleden ook al een tijdje bepaalde, de regie over van stormdepressie Benjamin. Angela ligt nu met haar kern ten westen van Ierland, waardoor bij ons de wind uit een noordelijke richting komt en het weerbeeld geleidelijk rustiger wordt. Er staan flinke zonnige perioden op de planning. Daarbij verschijnen stapelwolken, puur om de blauwe lucht wat te decoreren, niet om regen te droppen. Het wordt ongeveer 5 graden. Komende nacht koelt het af tot dicht bij het vriespunt.