Weersverwachting woensdag 24 april 2019

Weersverwachting woensdag 24 april 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Nathalie den Besten

OVERIJSSEL – Vanochtend vroeg is het zeker niet koud. Er volgt een warme dag met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Er kan zeer plaatselijk een bui ontstaan.

Maar vanavond neemt de buienkans sterk toe. Er moet dan overal in de provincie rekening worden gehouden met fikse buien, mogelijk met onweer en windstoten. In de loop van de nacht wordt het droog en koelt het af naar circa 10 graden.

Er is minder zon dan we gewend zijn. Met een middagtemperatuur van ongeveer 25 graden is het toch warm, dankzij een zwakke tot matige wind die naar het zuiden is gedraaid. Hiermee wordt lucht uit warme zuidelijke regionen aangevoerd.

Dat is echter tijdelijk, want komende dagen gaat de temperatuur langzaam bergafwaarts, totdat in het weekeinde een dieptepunt van circa 14 graden wordt bereikt.

Donderdag en vrijdag is er kans op regen, die geconcentreerd in de nachten valt. Prima geregeld dus. Koningsdag lijkt wat betreft de timing van de neerslag ongunstiger, omdat het volgens de huidige weermodellen al in de ochtend tot buien kan komen. Wellicht verbetert die verwachting nog.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten