Almelo – Ruim dertig jaar musicalhistorie, meer dan twintig premières van grote en kleine producties, tientallen enthousiaste en getalenteerde leerlingen en vele, vele uren aan voorbereiding en repetities.

De Noordikmusical is met recht een paradepaardje van de school. Wat in 1988 begon met de musical ‘Cats’, krijgt in het voorjaar van 2019 een vervolg met de uitvoering van de musical ‘Ariël’. Voor wie niet tot die tijd kan wachten is er op 15 december al een voorproefje. Voor veel Almeloërs en leerlingen is het al jaren een begrip: de musical van Het Noordik. Een prachtige culturele traditie die steeds professionelere vormen is aan gaan nemen. Werden de eerste musicals nog in eigen huis opgevoerd, al gauw werd uitgeweken naar een groter podium. En sinds die tijd vormt het Theaterhotel het decor voor iedereen die voor, op of achter de planken bezig is geweest met de Noordikmusical.

Professionele productie
Er komt veel kijken bij het opzetten van zo’n grootse musical. Het begint bij het bekendmaken van de titel, het bewerken van het verhaal tot een script met zang- en orkestpartijen. Dan volgen audities, en heel veel repetities. En ook achter de schermen zijn vele handen bezig met onder andere het grimewerk en het maken van decors en kleding.

Onderwaterwereld
En dan komt na maanden van voorbereiding het moment om ook het publiek voor het eerst kennis te laten maken met de musical. Om hen te laten zien en horen hoe de mooie zeemeermin Ariël in haar betoverende onderwaterwereld verlangt naar een leven boven water. Zeeheks Ursula geeft haar een kans om mens te worden. Maar zoals zo vaak, hangt daar wel een prijskaartje aan.

Voorproefje
Iedereen die van musicals houdt, is zaterdag 15 december van harte welkom in café ‘Feijn Lunchen & Lezen’ in de bibliotheek van Almelo om van 10.30 tot 11.15 uur te luisteren naar een verrassende mix van bekende musical melodieën en andere populaire hits.