© Thinkstock/HomeToGo

Overijssel – HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiewoningen, zocht uit wat vakantiegangers uit Overijssel het meest belangrijk vonden bij het boeken van een vakantieverblijf voor de voorjaarsvakantie.

Zo werd onder andere het meest geboekte accommodatietype onderzocht, alsook de meest gewenste voorzieningen. Ook de meest populaire bestemmingen onder de Overijsselaars en de uitgaven aan een accommodatie werden geanalyseerd en op provinciaal niveau vergeleken: Gaan de Overijsselaars bijvoorbeeld in het voorjaar voornamelijk op wintersport of gaan ze eerder op stedentrip? En hoeveel geven ze dan gemiddeld uit aan een vakantieverblijf?

De gemiddelde voorjaarsvakantie voor de Overijsselaars van 2019
Uit het onderzoek blijkt dat Winterberg de meest geboekte vakantiebestemming was onder de Overijsselaars, gevolgd door Oostenrijk en Tenerife. Wintersport blijkt dus een populaire activiteit onder de Overijsselaars. Ook blijken het voornamelijk gezinnen te zijn van 3 tot 5 personen. De bevolking uit Overijssel gaf gedurende de vakantie gemiddeld zo’n €140 per nacht uit aan een accommodatie. In vergelijking met de gemiddelde Nederlandse vakantieganger blijkt dat de Overijsselaars meer uitgaven aan een vakantieverblijf als het Nederlandse gemiddelde van €128.

De meest geliefde accommodatie types onder de Overijsselaars
37% van de Overijsselaars zochten voor de voorjaarsvakantie specifiek naar een vakantiehuis als verblijf. Verder waren ook appartementen (36%) en hotels (16%) erg populair onder de lokale bevolking.

© Thinkstock/HomeToGo

De meest gewenste voorzieningen
De statistieken laten zien dat de vakantie voor de Overijsselaars pas geslaagd was wanneer ze een hond kunnen meenemen naar het vakantieverblijf. Bij maar liefst 22% van de specifieke zoekopdrachten was een diervriendelijke accommodatie namelijk gewenst. Ook het hebben van internet bij de accommodatie was erg in trek met maar liefst 20% van alle specifieke zoekopdrachten, gevolgd door een zwembad (19%).

De onderlinge verschillen tussen de provincies
Vakantiegangers uit Drenthe (€157), Zeeland (€155) en Noord-Holland (€153), gaven het meest uit per nacht aan hun vakantieverblijf. In Limburg (€107) is er gemiddeld het minst uitgegeven aan een verblijf.

Bron: https://www.hometogo.nl/overijssel/#voorjaarsvakantie