Voorbeschouwing PEC Zwolle – Roda JC

0
25

Zwolle – Na wekenlang voorbereiden, gaat voor PEC Zwolle zondag het zesde achtereenvolgende seizoen in de Eredivisie van start. Op het in de zomer opgehoogde en vernieuwde kunstgrasveld trappen de mannen van hoofdcoach John van ’t Schip en assistent-trainers Dwight Lodeweges en Gert Peter de Gunst dan om 12.30 uur af tegen Roda JC Kerkrade.

Voor PEC Zwolle startte de voorbereiding op zaterdag 24 juni in Wijthmen, toen het MAC3PARK stadion nog één grote zandvlakte was. Een week later volgde de eerste oefenwedstrijd in en tegen Genemuiden, waar met 3-0 gezegevierd werd. Met diezelfde cijfers werd drie dagen later in Hoogeveen ook van die andere hoofdklasser, HZVV, gewonnen. Hierna volgden er nog oefenwedstrijden tegen SV Dalfsen (0-8 winst) en VVOG (0-0). Met FC Emmen trof PEC Zwolle halverwege juli de eerste profclub. In Wijthmen werd met 3-0 gewonnen. Tegen Almere City FC speelden de Blauwvingers vervolgens de eerste wedstrijd in het eigen stadion. Zwolle wist ook hier een 3-0 zege te behalen en wederom ‘de nul’ te houden. Dat lukte ook tegen het Turkse Gençlerbirliği SK, waar Zwolle in Hattem met 2-0 van won. In Volendam slikten de Blauwvingers de eerste tegentreffers, maar verloren werd er niet. De oefenwedstrijd als afsluiter van de open dag van Volendam eindigde in 2-2. Als slot van de voorbereiding kwam SC Cambuur op bezoek. Tegen de Leeuwarders sloot het team van John van ’t Schip de oefencampagne met een 4-0 zege en bovendien ongeslagen af.

In de voorbereiding kregen veel spelers de mogelijkheid zich in de kijker te spelen bij de technische staf. Diederik Boer en Mickey van der Hart keepten om en om hun wedstrijden en Piotr Parzyszek kreeg de kans om zich in de spitspositie te laten zien. In de achterhoede verscheen Bram van Polen op de linksbackpositie, mede doordat aanwinst Dico Koppers nog niet fit was. Hierdoor nam Kingsley Ehizibue de plek op rechtsachter in. Met de van sc Heerenveen overgekomen Younes Namli, was er op het middenveld een nieuw gezicht. Een bekend gezicht was dat van Erik Bakker, die na zes jaren in het geel-blauw van SC Cambuur, weer terugkeerde in Zwolle. Ook Erik Israelsson maakte zijn opwachting, nadat de Zweed vorig seizoen een groot gedeelte van de tweede seizoenshelft geblesseerd vanaf de kant moest toekijken. Ryan Thomas sloot later aan, omdat de Nieuw-Zeelander met zijn vaderland actief was op de Confederations Cup.

Bron: PEC Zwolle

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op