Enschede – Vrijdagavond treedt FC Twente in De Grolsch Veste aan tegen Helmond Sport. Nieuwkomer Mohamed Hamdaoui zal zijn debuut in de selectie maken. Donderdagmiddag blikte trainer Marino Pusic vooruit op het treffen met de Brabantse club.

Afgelopen week verwelkomde Marino Pusic twee nieuwelingen in de selectie: Mohamed Hamdaoui en Fred Friday. “Ik ben blij met hen”, vertelt Pusic. “Spelers die over verschillende kwaliteiten beschikken. Mohamed is een intelligente speler die een wedstrijd kan open breken.Fred is een fysiek veelzijdige spits, een targetman. Hun komst vergroot onze aanvallende mogelijkheden.” Hamdaoui maakt tegen Helmond Sport zijn debuut in de selectie, Friday zal er nog niet bij zijn. Hij wacht nog op zijn tewerkstellingsvergunning. Ricardinho is voor het duel met Helmond Sport nog een vraagteken vanwege een spierblessure. Tim Hölscher (buikwandblessure) is sowieso nog niet inzetbaar.

Sinds afgelopen weekend is FC Twente koploper in de competitie. “Het is fijn dat we dat bereikt hebben, maar het zegt me niet zo veel”, vervolgt Pusic. “Het is de kunst dit vast te houden. We leven van wedstrijd tot wedstrijd en willen elke week zorgen dat we de punten halen.” Eerder dit seizoen speelde FC Twente met 2-2 gelijk bij Helmond Sport. De Brabantse ploeg staat momenteel op een zeventiende plaats. “Een taaie tegenstander die goed gegroepeerd verdedigt en vanuit de omschakeling sterk is. Helmond Sport heeft niet veel te verliezen en dit zijn voor ons taaie wedstrijden. Duels waarin je 100% moet zijn om het verschil te kunnen maken.”