© Cosmos Sterrenwacht Lattrop

Lattrop – Vanavond 17 november is er weer een kindersterrenkijkavond in de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Het belooft mooi helder weer te zijn, dus is er door de diverse telescopen van de sterrenwacht veel te zien. 

Bijzonderheid is de meteorenzwerm Leoniden. Die bereikt in de avond en nacht zijn maximum, zodat de kans om een ‘vallende ster’ te zien groter is dan normaal. Het maanlicht kan daarbij wel een beetje storend zijn, want de maan staat vanavond ook aan de hemel. De planeet Mars is eveneens te zien. Natuurlijk is er veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht. Er is een voorstelling in het Astro Theater waar de kijker wordt meegenomen op reis naar de maan. Tijdens de voorstelling worden allerlei wetenswaardigheden verteld over het zonnestelsel, de maan, planeten, kometen en vallende sterren.

In het planetarium is de sterrenhemel van dit moment zien. Daar worden planeten, sterren, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel geprojecteerd. Het hele universum is hier te zien. De mooiste sterrenbeelden, met de figuurtjes die daarbij horen.

In het observatorium staat een van de grootse telescopen van Nederland. En ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Warm aankleden want het wordt een koude avond. Bekijk van dichtbij de rode planeet Mars of de maan met zijn prachtige kraters. Kinderen kunnen zelf genieten van de prachtige beelden door de telescopen.

De sterrenwacht is vanaf 19.00 uur geopend. Aanmelden is niet nodig.
Meer informatie op www.cosmossterrenwacht.nl.