Home » Algemeen Nieuws » Tribute aan Jimi Hendrix tijdens speciale avond in Hedon

Tribute aan Jimi Hendrix tijdens speciale avond in Hedon

Zwolle – Poppodium Hedon in Zwolle is op 27 november het decor van een uitgebreide ode aan Jimi Hendrix. Het is op die dag precies 75 jaar geleden dat de beroemde muzikant in Seattle werd geboren. Tijdens deze viering speelt de Hendrix tribute band c.q. Hedon All Stars het legendarische album Axis: Bold as Love integraal. Het is dit jaar tevens vijftig jaar geleden dat dit album werd uitgebracht.

De invloeden van Jimi Hendrix op huidige generatie gitaristen is nog altijd groot. Niet alleen de manier waarop Hendrix zijn gitaren wist te gebruiken, maar ook het baanbrekende gebruik van verschillende effecten en het ontwikkelen van nieuwe muzikale stromingen, die dankzij Hendrix het levenslicht zagen.  Axis: Bold as Love, was één van de twee albums die de perfectionist Jimi Hendrix in 1967 uitbracht en een album dat zich kenmerkt door het vele gebruik van nieuwe gitaar-en studiotechnieken. Kenmerkende eigenschappen waarmee Jimi Hendrix tot op de dag van vandaag nog geassocieerd wordt. Dit concert is onderdeel van een landelijke tour die door het Hedon Productiehuis landelijke wordt gedistribueerd.

De Hendrix tribute band c.q. Hedon All Stars bestaat uit: Marijn van den Berg (drums), Serge Bredewold (basgitaar/zang), Bas Schouten (gitaar/zang), Gertjan van de Weerd (toetsen/zang) en Rick Mensink (percussie). Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door o.a. : Vedran Mircetic (gitarist De Staat), Pablo van de Poel ( gitarist/zanger DeWolff), Twan van Gerven ( Beef, Kenny B) , Merijn van Haren (Navarone) en Jan Dulles en Jaap Kwakman ( 3J’s)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*