Overijssel – Het Symfonisch Blaasorkest Overijssel (SBO) wil de blaasmuziek in Overijssel nog beter op de kaart zetten. Dat moet lukken aangezien er ontzettend veel muziekverenigingen en enthousiaste muzikanten zijn in deze regio.

De muzikanten van het SBO maken niet alleen samen muziek, maar geven ook prachtige concerten, vaak met gastmusici. Het Symfonisch Blaasorkest Overijssel is er voor iedereen in Overijssel en omstreken. Het orkest bestaat sinds vijf jaar en wil muzikanten de kans geven mee te maken hoe het eraan toe gaat bij de repetities. Daarom nodigen ze muzikanten van harte uit om een of meerdere repetities bij te wonen en mee te spelen.

Repeteren in Ommen
Vanaf januari 2019 repeteert het SBO in het gebouw van muziekvereniging Crescendo te Ommen, aan de van Reeuwijkstraat 36. Dat gebeurt gemiddeld één keer per maand, op de zondag van 13.00 tot ± 17.00 uur. Geprobeerd wordt per jaar twee concerten te geven.

Meespelen
Tijdens een vijftal repetities kunnen muzikanten meespelen met het SBO; als afsluiting zal er op 7 april een repetitiedag met aansluitend een concert zijn. Tijdens de eerste twee repetitiedagen hebben al veertien muzikanten deelgenomen. Deelname aan de repetitiedagen is geheel gratis. Uiteraard is er wel een aantal voorwaarden:

  • HaFaBra B/C niveau is wenselijk.
  • Leeftijd is niet belangrijk.
  • Deelnemers spelen, met uitzondering van slagwerk, op een eigen instrument of dat van een muziekvereniging.
  • Om mee te spelen tijdens het concert van 7 april, wordt verwacht dat men minimaal een repetitie voorafgaand aan 7 april heeft meegespeeld.

Aanmelden
Aanmelden voor deze meespeelrepetities kan heel eenvoudig via de website https://www.sboverijssel.com. Daar is het aanmeldformulier te vinden plus alle informatie over het orkest en de repetities. Nadat de aanmelding is ontvangen, wordt ervoor gezorgd dat de muzikant z.s.m. de bladmuziek ontvangt.

Data meespeelrepetities
Zondag 13 januari (reeds geweest)
Zondag 10 februari (reeds geweest)
Zondag 3 maart
Zondag 24 maart
Zondag 7 april (repetitiedag & aansluitend concert)