Staphorst – Online journalist Sven van der Meulen haakt in op de Nashville verklaring door met een dominee in gesprek te gaan in het gelovige dorp Staphorst. Daar bespreken zij homoseksualiteit, het huwelijk tussen gelijke sekse en het hiernamaals.

Van der Meulen geeft aan zelf ongelovig te zijn, maar heeft goed onderzoek gedaan voordat hij in gesprek ging met twee dominees uit Staphorst. Hij haalt artikelen van de Nashville verklaring aan en vergelijkt daarbij verzen uit de Bijbel waarbij de verklaring wordt tegengesproken. Wanneer gevraagd wordt hoe dominee H.J. van Marle de Nashville verklaring heeft ontvangen, zegt hij dat een christen vanuit Gods woord denkt en dus niet vanuit een ‘menselijk gevoel’. Daarmee wordt bedoeld dat een christen niet denkt vanuit een eigen gevoel of wat hij om zich heen ziet. Dat wordt ook opgemerkt door Sven wanneer de dominee antwoord geeft op de vragen.

De online journalist reageert heel nuchter en open op de opmerkingen en reacties van de dominee. Daardoor vormt hij een tegenpool, wat leidde tot beide kanten die het woord konden doen. Een andere dominee uit het dorp, Jan-Gerrit Zomer,  heeft het initiatief genomen om de regenboogvlag, hét symbool voor de LGBTQ+ -community, uit te hangen op het moment dat de Nashville verklaring naar buiten kwam. Waarom hij dat deed en wat Sven van der Meulen van beide gesprekken vond kunt u in de video hierboven bekijken.