Haaksbergen – Eind 2017 werd symbolisch al de schop in de grond gezet voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Zuidoost Twente. En nu is het dan eindelijk écht zover. De aannemer is begonnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Haaksbergen. De eerste sleuven zijn inmiddels gegraven.

Op verschillende plekken in het buitengebied wordt de komende tijd gewerkt om het glasvezelnetwerk aan te leggen. De aanleg gebeurt in fasen. Het zuidelijk buitengebied van Haaksbergen is nu eerst aan de beurt. In oktober komt de aannemer terug om de noordkant aan te sluiten. De aanleg wordt uitgevoerd door aannemer Allinq uit Harderwijk. Uiteraard wordt er een sleuf gegraven in de berm, waar de hoofdkabel komt te liggen. Van daaruit worden alle woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Hiervoor gebruikt de aannemer verschillende technieken. Afhankelijk van de mogelijkheden zal gegraven of geschoten worden. Als de glasvezelkabel tot aan de woning is gelegd, dan maakt de aannemer een afspraak om de glasvezelaansluiting in huis te realiseren.

Eind dit jaar is de aanleg voor heel Zuidoost Twente klaar. Dan kunnen alle buitengebiedbewoners met een abonnement hun glasvezelaansluiting gebruiken. Inwoners die nog geen abonnement hebben afgesloten, kunnen zich nog aanmelden bij een van de dienstaanbieders. Zij betalen naast een abonnement en de vastrechtvergoeding ook eenmalig aansluitkosten van minimaal 995 euro.