Buurtbewoners Stadtlohnallee, Weerselo

Weerselo – Het speelveldje aan de Stadtlohnallee is al een tijdje een ontmoetingsplek voor jongeren. Ze trappen er regelmatig een balletje en kunnen zich lekker uitleven op deze mooie plek.

Maar de oudere buurtbewoners willen ook graag dat het voor hen een fijne plek wordt om samen te komen. Bovendien verdient de beplanting rondom de speelplek geen schoonheidsprijs. Dat moet anders, vindt de buurt.

Keukentafel
Reden genoeg voor Paul Van der Tas om aan te kloppen bij de gemeente. In overleg tussen Alfons Hottenhuis, Contactpersoon Openbare Ruimte, en de buurt is gekeken wat er mogelijk is. “Je kunt gaan lopen klagen, maar daar schiet je niets mee op,” weet Paul. “Als je in gesprek gaat, letterlijk aan de keukentafel, dan maak je samen een plan waar iedereen achter staat. En we steken als buurt zelf natuurlijk ook de handen uit de mouwen, het moet van twee kanten komen.”

Inspiratie
Zo heeft buurtbewoner Angelique, die zelf in het vak zit, het ontwerp gemaakt voor de beplanting. “Ik heb een korte stage gelopen bij Tuin- en Landschapsarchitect André Bijkerk en daar heb ik erg veel geleerd en inspiratie opgedaan. Als ik niet bij hem had stage gelopen dan was dit niet zo mooi geworden en daar ben ik André erg dankbaar voor”, vertelt ze.

Inpoten
De Stadtlohnallee mag ruim 3000 nieuwe planten van GreentoColour verwelkomen. De omwonenden zullen al deze planten dit weekend zelf inpoten en zij gaan in het vervolg de beplanting onderhouden. Daarnaast is er een nieuw hek om het speelveld geplaatst. GreentoColour is een gemixte samenstelling van gekleurde, vaste planten in het openbaar groen. Het soort planten dat gebruikt wordt vereist weinig onderhoud, is ruim in biodiversiteit en daarnaast een genot voor het oog.