Spoorcafé in Zwolle in teken van busbrug, busstation en Hanzebadlocatie

0
13

Zwolle – Binnenkort start de bouw van de busbrug en het nieuwe busstation. Kom 20 september naar het Spoorcafé om bij te praten over de planning, fasering en overige wetenswaardigheden. Deze avond toetsen we bij u ook graag de eerste schetsideeën om de locatie van het voormalige Hanzebad te herontwikkelen tot woongebied. Het Spoorcafé op 20 september vindt plaats bij Brainz aan het Lübeckplein 68. Aanvang 19.30 uur.

Maarten Teunissen, namens ProRail als bouwmanager bij de busbrug betrokken, neemt de bezoekers van het Spoorcafé deze avond mee in wat er de komende periode staat te gebeuren rondom de bouw van de busbrug. Aansluitend vertelt Toon van Beek, projectleider busbrug en busstation bij de gemeente Zwolle, hoe de planning voor het busstation er uitziet. Ronald IJsselsteijn, projectleider Hanzebadlocatie namens de gemeente Zwolle, praat u bij over de eerste schetsideeën voor het herontwikkelen van de locatie van het voormalige Hanzebad tot woongebied. Deze locatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de woonopgave waar Zwolle voor staat. De locatie kan bovendien een impuls geven aan de gebiedsontwikkeling van Hanzeland, zoals door een gemengd gebruik van de plinten op de begane grond door bijvoorbeeld commerciële of creatieve functies. Ronald vertelt over het proces dat de gemeente de komende maanden wil volgen, op welke wijze u daarbij wordt geïnformeerd en hoe u invloed kunt hebben. Daarnaast is hij benieuwd naar uw reactie en adviezen op de eerste schetsideeën die deze avond getoond worden.

Na het plenaire programma praten we aan tafels door over de busbrug, het busstation en de eerste schetsideeën voor het herontwikkelen van de locatie van het voormalige Hanzebad. Uiteraard kunt u de leden van de Spoorzone projectorganisatie na het plenaire deel ook bevragen over andere onderwerpen die in de Spoorzone spelen. Het maandelijkse Spoorcafé is dé plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Het Spoorcafé vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé wordt mede georganiseerd door Club Cele. Meer informatie over de Spoorzone en de data van het Spoorcafé leest u op www.zwolle.nl/spoorzone.

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op