© Erik Jansn

Zwolle – Op vrijdagavond 6 april presenteert De Zwolse Stadsproductie in het Academie Huis – Grote Kerk Zwolle: De Wilde Deerne Kick-Off. Een avondvullend programma met o.a. de lancering van het boek ‘Het Wolfsmeisje’ van historicus Wim Coster en de speciaal gebrouwen ‘Wilde Deerne Bieren’ van Bierbrouwerij Hettinga.

Tevens de primeur van de titel-track van de voorstelling door Zwolse singer-songwriter Aïrto, Dries Bijlsma en Rob Peters, de presentatie van de cast en een overweging van Stadspastor Mariska van Beusichem. Met optredens van Aïrto, Roots Rising, Muppetstuff en organist Toon Hagen. Tijd om het verhaal van Zwolle te vieren met al haar inwoners. De gratis kaarten zijn verkrijgbaar via: www.dewildedeerne.nl/kick-off. Exact 300 jaar geleden werd het Wolfsmeisje Anna Maria Jennaert, ook wel bekend als: ‘De Wilde Deerne’, herenigt met haar moeder nadat zij 17 jaar eerder was ontvoerd uit Antwerpen. Deze avond zal in het teken staan van het gelijknamige Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne die op 11 mei haar première zal beleven in de Zwolse IJsselhallen.

Anna Maria Jennaert werd op 26 juli 1717 in de bossen rondom Zwolle in verwilderde toestand aangetroffen en opgevangen in Zwolle door een pleegmoeder, de waardin van het logement ‘De Misverstand’ aan de voet van de Peperbus. De vondst van het ‘Wolfsmeisje’ werd destijds wereldnieuws waarna zij uiteindelijk herenigd werd met haar moeder en terugreisde naar haar geboortestad Antwerpen. Anne Maria is in korte tijd een bekende Zwollenaar geworden. Bij het schrijven van het script kon regisseur Ko van den Bosch gebruik maken van het onderzoeksmateriaal voor het boek ‘Het Wolfsmeisje’. Daarbij werd
schrijver en historicus Wim Coster als de “historicus” vanaf het begin één van de personages in de theatervoorstelling. Zo groeiden boek en voorstelling in alle verscheidenheid naast elkaar.

Initiators en producenten Boudewijn Koops en Ilona Kevelham zijn trots dat de officiële kick-off in het hart van de stad plaatsvindt waarbij zoveel verschillende Zwolse partijen betrokken zijn en deze gratis aan kunnen bieden aan 1000 bezoekers. “Daarbij hebben we elkaar gevonden in dezelfde idealen en waardes. Juist op deze plek waar innovatie voorop staat, je elkaar ontmoet, bezint en vooral samen viert” aldus Koops. De Zwolse Stadsproductie produceert deze spectaculaire Kick-Off i.s.m. HESZ, Stadspastor Mariska van Beusichem, organist Toon Hagen en uitgeverij Balans. Mede mogelijk gemaakt door Het Zwolle Fonds.