Enschede – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de SP-afdeling Enschede in “Het Paradijs” op zaterdag 26 januari 2019 gaat de SP verkiezingscampagne om 16:00 op een ludieke manier van start. Lijsttrekker Harry Broekhuijs zal vanuit Enschede op trektocht gaan door Overijssel om campagne te voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.

Op zijn tocht door de provincie brengt Broekhuijs een bezoek aan mensen, organisaties en plekken in Overijssel die een link hebben met de belangrijkste verkiezingsthema’s en het SP-verkiezingsprogramma. SP-lijsttrekker Harry Broekhuijs: ”De SP heeft een sterk verkiezingsprogramma voor Overijssel dat inzet op rechtvaardigheid. Deze tocht is een moderne en toegankelijke manier om dat te laten zien. Zo kunnen we de belangrijkste thema’s en onze standpunten onder de aandacht te brengen en een gezicht te geven. Voldoende betaalbare, duurzame woningen kunnen ervoor zorgen dat inwoners niet noodgedwongen buiten de eigen woonkern naar woonruimte op zoek moeten. Ik ga onder andere langs bij goede alternatieve woonvormen voor ouderen.”

“Iedereen heeft het over het klimaatakkoord en dan vooral over wie de kosten gaat betalen. De SP legt die rekening duidelijk bij de vervuilers, namelijk. de grote industrieën en niet bij onze inwoners. In onze provincie zijn er goede voorbeelden, waar de omwonenden profiteren waardoor de kosten voor energie betaalbaar blijven en daar ga ik langs. Maar er zijn ook slechte voorbeelden die ik opzoek. Het plaatsen van windmolens gaat nu vaak mis zoals recent nog in De Lommert in Staphorst.. Windmolens komen er in de toekomst alleen op plekken waar er voldoende draagvlak is bij inwoners en voldoende financiële compensatie daar gaat de SP zich hard voor maken.” De reis die te volgen is op Instagram en Facebook (onder de naam SP Overijssel) eindigt op 20 maart in Zwolle bij het provinciehuis.