Zwolle – Afgevaardigden van de SP afdelingen in Overijssel hebben zaterdag in het Dominicanenklooster in Zwolle het programma en de kieslijst voor de Statenverkiezingen volgend jaar vastgesteld. De ervaren Harry Broekhuijs (57, Schalkhaar) is gekozen tot lijsttrekker. Broekhuijs is al Statenlid voor de SP en houd zich onder meer bezig met asbest, energie en wonen.

Op de tweede plek staat nieuwkomer Simon Zandvliet (25, Dalfsen) afdelingsvoorzitter in Zwolle en werkzaam in de zorg. Op de derde plek zittend Statenlid Henriette Klein Bleumink (47, Mander) die zich bezighoud met landbouw en zich afgelopen periode onder andere inspande voor een geitenstop. De vierde plek is voor Ellen van den Berg (64, Wijhe) afdelingsvoorzitter in Raalte en sinds 2016 Statenlid. Op plek vijf staat nieuwkomer Robert Bos (35, Zwolle) drijvende kracht achter SP campagnes voor rechten van buschauffeurs en goed OV in Zwolle.

De top tien bestaat verder uit 6.Eva Schaaij (53, Enschede), 7.Herman Kalter (64, Hof van Twente), 8.Maarten Hulstijn (43, Zwolle) 9.Roy Ahlers (31, Zwolle) en 10. Rob Kolner (34, Hengelo). Lijstduwer is Mariska ten Heeuw, wethouder in Hengelo. De huidige fractievoorzitter William van den Heuvel en zittend Statenlid Marianne Breedijk vinden het beiden tijd voor wat anders en staan op eigen verzoek op een ondersteunende plaats op de lijst.