Enschede – Maandag 1 januari 2018 omstreeks 9:00 uur troffen een man en een vrouw die over de Museumlaan in Enschede fietsten een gewonde man aan. Zij hebben vervolgens eerste hulp verleent en hebben toen gelijk 112 gebeld. Toen de agenten daar ter plaatse kwamen kon de gewonde man ons niet duidelijk maken wat er exact was gebeurd. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

In het ziekenhuis bleek later dat hij zo ernstig gewond was dat agenten pas op 5 januari een aangifte van hem konden opnemen. Hierop volgend heeft de politie gelijk een onderzoek ingesteld naar wat er die ochtend zich heeft afgespeeld. Uit bewakingsbeelden in de omgeving is gezien dat het slachtoffer op 1 januari omstreeks 7:15 uur over de Museumlaan met een andere persoon liep. Ze kwamen uit de richting van de H.B. Blijdesteinlaan. Vervolgens is te zien dat de verdachte en het slachtoffer daar ongeveer drie kwartier contact hebben met elkaar en dat daarna de verdachte weer terug loopt in de richting van de H.B. Blijdesteinlaan. Later bleek dus dat de verdachte de man gewond achter had gelaten.

Ook is er te zien dat er die ochtend meerdere personen de gewonde man hebben zien liggen en mogelijk ook hebben aangesproken. De politie wil heel graag in contact komen met de personen. Ook zouden zij graag de personen verzoeken die op 1 januari tussen 07:00 uur en 09:00 uur in de omgeving van de Museumlaan hebben gelopen, gefietst, hond hebben uit gelaten en aldaar op het bankje hebben gezeten, om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844.