Almelo – PH won met speels gemak van de bezoekers uit Vriezenveen (of Westerhaar, dat is mij nog steeds niet helemaal duidelijk). De eerste helft bleef de schade voor de bezoekers nog beperkt, maar nadat de 2-0 op het scorebord verscheen ging het hard. Het door blessures geplaagde Voorwaarts kon geen moment aanspraak maken op een punt (laat staan 3) en was blij dat de scheidsrechter na 90 minuten affloot.

Het gebruikelijke ritueel volgde, gezamenlijk kijken naar de wedstrijd van het 2e, kop koffie en lekker even parlevinken alvorens de wedstrijdbespreking begint. In die wedstrijdbespreking gaf Roy aan hoe te staan tegen een 5-3-2 formatie en voerde hij twee noodgedwongen wijzigingen in de opstelling door: Lars Kroezen verving de geblesseerde Dyon Esink in de goal en Daan Morsink nam de plek in van de geschorste Stefan Olde Olthof.

‘Al na 10 minuten werd PH in het zadel geholpen door slecht uitverdedigen van de keeper van OZC’, was te lezen in het verslag van vorige week en die zin kan voor deze week blijven staan (met de kanttekening dat PH niet tegen OZC maar tegen Voorwaarts speelde). Ditmaal belandde de uittrap in de voeten van Mart Bekhuis en die strafte dit buitenkansje feilloos af. PH was heer en meester en had in de eerste helft al verder afstand kunnen (lees: moeten) nemen, maar twee grote kansen waren (nog) niet aan Maxim besteed. Zijn schot uit de draai werd nog voor de doellijn geblokt en vlak voor rust vond hij de keeper op zijn (vrije) weg naar het doel. Na zo’n 20 minuten spelen scoorde Maxim wel, maar werd deze terecht afgekeurd vanwege buitenspel. PH ging de rust in met een 1-0 voorsprong en met de harde wind was er nog hoop in de Vriezenveense harten. Immers, het was slechts 1-0….

Binnen een kwartier na de rust was alle hoop uit die harten vervlogen. Guy van Straaten had de thee nog maar halverwege zijn slokdarm zitten toen hij de score verdubbelde. Hij stond op de juiste plek nadat een inzet van Maxim nog geblokt kon worden, maar de losgeslagen bal was een koud kunstje voor Guy om binnen te werken. Het PH publiek was nog maar net klaar met juichen toen het alweer de handen op elkaar mocht laten klappen. Ditmaal was het Koen Lubbers die het netje liet bollen. De 4-0 werd gemist door de verslaggever van dienst vanwege een korte plaspauze, maar van horen zeggen was het Sander Bekhuis die nog binnen het uur de stand op 4-0 zette op aangeven van zijn broertje Mart. Dit was ook het moment om te wisselen voor Bouck; Sam Hesselink verving Mart Bekhuis en kort daarna mocht Rick Olde Olthof gaan douchen en was het Bob van den Elst die hem verving. Na driekwart wedstrijd was het tijd voor Maxim om in de krant te komen; hij zette de aanval zelf op en op aangeven van Sam Hesselink rondde hij daarna koeltjes af. PH was nog niet verzadigd, de ingevallen Bob stoomde op aan de linkerkant en deed wat die op de training ook vaak doet: schieten. Wil zo’n bliksemschot doordeweeks nog wel eens in de ballenvanger belandden, was het ditmaal raak! Het slotakkoord was voor Sam Hesselink die een penalty benutte en de eindstand op 7-0 zet.
Man of the Match: Hugo Seckel

Doelpuntenmakers: Mart Bekhuis, Guy van Straaten, Koen Lubbers, Sander Bekhuis, Maxim van Straaten, Bob van den Elst & Sam Hesselink