Almelo – PH beleefde qua voetbal een gemakkelijke zaterdagmiddag op bezoek bij hekkensluiter Wilhelminaschool, want had de zege eigenlijk binnen het half uur al in de zak (0-4). Desalniettemin werd deze derde overwinning op rij overschaduwd door het uitvallen van keeper Lars Kroezen. Nadat de wedstrijd werd hervat was het beste er wel af en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-5.

Tijdens de donderdagtraining bleken Sander Bekhuis en Guy van Straaten niet fit genoeg om te spelen, dus was de vraag vooraf wie deze vrijgekomen posities in zou vullen. Trainer Bouck koos ervoor om zo min mogelijk te wijzigen en poppetje voor poppetje te vervangen. Hierdoor speelde Sam Hesselink op het middenveld en nam Abdalluh Aykutlu het plaatsje in de aanval in. Je zou misschien verwachten dat de bezoekers even moesten wennen aan deze wijzigingen en mogelijk wat stroef zouden beginnen, maar niets was minder waar. PH kwam furieus uit de startblokken en scoorde na zo’n 3 minuten de 0-1 door een rake kop/schouderbal van Koen Lubbers. Kort daarna reageerde Maxim van Straaten attent op een bal die terugkwam van de paal na een afstandsschot van Stefan Olde Olthof.

Zware blessure
Nog binnen het kwartier was het 0-3, wederom Koen Lubbers, en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. PH bleef gas houden en Koen Lubbers maakte zijn hattrick compleet door een voorzet van de opgekomen linksback Rick Olde Olthof beheerst af te ronden. Wilhelminaschool probeerde het wel, maar het bleef beperkt tot een aantal speldenprikjes van de aardig spelende spits en rechtsbuiten. Lars moest na ruim een half uur spelen het veld met een ogenschijnlijk zware blessure verlaten, nadat hij ongelukkig ten val kwam na een botsing. De man van de hattrick trok het keeperstenue en de handschoenen aan en nam de plek van Lars in het doel in. Het was duidelijk dat beide ploegen toch even moesten bekomen van de schrik.

Goede loopactie
Dat zette zich eigenlijk de tweede helft door, al begon PH ook aan die tweede helft nog wel sterk. Bob Smienk gaf Maxim van Straaten de bal op een presenteerblaadje, dit buitenkansje was wel besteed aan de spits van PH en deze rondde met een lage schuiver koelbloedig af. Daarna creëerde PH nog wel een aantal (goede) kansen, maar had het vizier niet meer op scherp staan. Een van die grote kansen was voor Mart Bekhuis, die na een goede loopactie zo door kon gaan naar de goal. Maar deze kans was niet aan Mart Bekhuis besteed. De jongste Bekhuis-telg staat op het voetbalveld sowieso al enige tijd droog en ook vanmiddag wist hij de geboden (grote) mogelijkheden niet te verzilveren. Mogelijk heeft het iets te maken met het feit dat Mart tegenwoordig op vrijdagavond zijn kruit verschiet. In de laatste minuut volgde nog een strafschop voor de ‘scholers’; de scheidsrechter beoordeelde een struikelpartij over de bal als een overtreding en legde de bal op de stip. Koen Lubbers had natuurlijk graag de ‘0’ gehouden, maar was kansloos tegen de penalty.

Dubbel gevoel
Al met al werd er een dubbel gevoel overgehouden aan deze middag. Vanzelfsprekend was men blij met de winst maar waren er ook vooral zorgen over de blessure van Lars. Onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de banden om het sleutelbeen zijn opgerekt waardoor hij ook even uit de kom is geweest. Het team wenst Lars veel sterkte gewenst met zijn herstel en hoopt dat hij er snel weer bovenop komt.

Opstelling: Lars Kroezen (36. Bob Smienk), Hugo Seckel, Jelmer van Harn (65. Bob van den Elst), Stefan Olde Olthof, Rick Olde Olthof (65. Jeroen Schwarte), Ferhat Ayhan, Sam Hesselink, Koen Lubbers, Mart Bekhuis, Maxim van Straaten, Abdullah Aykutlu.

Doelpuntenmakers: Koen Lubbers (3x) en Maxim Van Straaten (2x)