Almelo – PH heeft afgelopen zaterdag de eerste competitiehelft op uitstekende wijze afgesloten. Op bezoek bij nummer 2 werd met overtuigende cijfers gewonnen, waardoor de voorsprong op de achtervolgers inmiddels gegroeid is naar minimaal 8 punten. Er waren mensen die twijfelden of PH ook tegen de hoog geklasseerde teams resultaat weet te halen, die twijfel is hopelijk weggenomen gezien de resultaten van de laatste weken. In de 12 wedstrijden die het dit seizoen afwerkte behaalde PH 11 overwinningen en speelde het slechts één keer gelijk, een compliment aan de ploeg en begeleiding die de lijn van vorig seizoen ook dit jaar lijkt door te trekken.

Quick’20 probeerde PH direct onder druk te zetten en PH had moeite om de vrije man te vinden en de rust te bewaren om tot goed positiespel te komen. PH werd veelvuldig gedwongen tot de lange bal. De beginfase van de wedstrijd was dan ook voor Quick’20 dat slordig omging met de mogelijkheden die PH haar gaf, want er werd op momenten dat het wel de opbouw zocht in het zadel geholpen door balverlies van de PH-ers. Dyon Esink moest een aantal keer optreden op afstandsschoten van buiten het strafschopgebied. Na dat eerste kwartier kwam PH beter in de wedstrijd, speelde het wat sneller de lange bal en probeerde daarna door te voetballen. Ook PH creëerde een aantal mogelijkheden, maar had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Rick Olde Olthof snelde weer eens langs de linkerkant en omspeelde daarbij een aantal Quickers, die niet zo Quick waren als Rick, de laatste vond het welletjes en legde Rick neer. De scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Sam legde aan en via de hand van de keeper rolde de bal over de doellijn. Kort daarna had twee PH niet te missen kansen, maar zoals wel vaker bij niet te missen kansen werden deze toch gemist. De rechtervleugelverdediger van Quick gaf de bal op een presenteerblaadje aan Sam, die wilde de keeper voorbij maar werd gestuit. In de rebound kwam de bal voor de voeten van Maxim, maar die schoot op de paal. Zo werd er met een 0-1 stand gerust.

In de plaatselijke kranten werd PH als een licht ontvlambare ploeg neergezet door de trainer van vv Hellendoorn en ook vandaag was het een wedstrijd op het scherpst van de sneden. Desalniettemin was het vooral Quick’20 dat met enkele (zware) overtredingen PH probeerde te ontregelen. De scheidsrechter van dienst had vandaag zijn handen vol aan de wedstrijd, waarin de thuisploeg ook regelmatig de klassieke schwalbe van stal haalde om de scheidsrechter te verleiden tot het geven van een penalty. Immers, die had hij in de eerste helft ook al aan PH gedaan. Grote verschil was dat dit ook daadwerkelijk een overtreding was, zo ook voorafgaand aan de 0-3 van Stefan Olde Olthof. Mart Bekhuis werd de diepte ingestuurd en kruiste zijn tegenstander voorlangs, die probeerde Mart te stoppen maar tikte daarbij niet de bal maar de benen onder Mart zijn lichaam vandaan en dus strafschop nummer 2. Ditmaal was de eer aan Stefan om de trekker over te halen en dit deed hij onberispelijk. Maar voordat het 0-3 kon werden, was de 0-2 natuurlijk al gevallen.

Deze treffer kwam op naam van Guy van Straaten. Hij ontving de bal net buiten de 16, schoot met links maar raakte de bal totaal verkeerd waardoor de bal voor zijn vertrouwde rechter uitkwam. Met zijn rechter weet Guy wel raad en toen de bal nog getoucheerd werd door een Quick-been was de keeper kansloos. Ondertussen probeerde Quick natuurlijk wel om terug in de wedstrijd te komen en dat het een ploeg is dat over veel individuele kwaliteit bezit bleek wel na de acties van de buitenspelers waarbij onze backs de beentjes iets te wijt open hadden staan. Gelukkigerwijs was de rugdekking op orde of de voortzetting onvoldoende om echt gevaarlijk te worden. Toch kwam ook Quick op het scorebord, een voorzet belandde op de lat en kwam terecht voor de voeten van de rechtsbuiten, die de bal voor het intikken had en dit deed. Het slotakkoord was voor PH, waarbij invaller Daan Morsink een voorzet van Guy van Straaten tegen de touwen kopte. Na 96 minuten spelen vond de scheidsrechter dat het tijd was voor de winterstop en vierde PH feest.