Almelo – Waar er vorige week sprake was van voetbal waar de trainer een warm gevoel van kreeg op bepaalde plekken, was het ditmaal meer een plichtmatige en zakelijke overwinning. Zonder groots te spelen kon PH desalniettemin toch een 5-0 overwinning bijschrijven aan het totaal. Doordat vv Hellendoorn punten verspeelde bij OZC was daarmee ook de eerste periode binnen. Blauw Wit’66 1 – PH Almelo 1: 0-5.

Blauw Wit had vorige week een aardige tik aan de oren gehad (8-0 verloren), dus besloot het vandaag de verdedigende stellingen in te nemen en zich vooral bezig te houden om de schade te beperken. Het team van trainer Machielsen trok zich terug op eigen helft en wachtte op foutjes van PH. De bezoekers hadden de zaken het eerste half uur prima voor elkaar en kwamen na zo’n 10 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Uit een strak aangesneden cornerbal van Sam Hesselink hoefde Ferhat Ayhan alleen zijn kalende hoofd uit te steken om de bal achter de reservedoelman van Blauw Wit te krijgen. Na dat eerste half uur begon de irritatie over het slordige spel toe te nemen bij PH, irritatie over gemaakte keuzes aan de bal, slechte aannames en verkeerde inspeelpasses bijvoorbeeld. Dat terwijl Blauw Wit nauwelijks over de middenlijn kwam en PH al op voorsprong stond en in de wetenschap dat het niveau van vorige week niet wekelijks gehaald zou worden. Eén grote kans nog vlak voor rust, maar Koen Lubbers had ruzie met de bal en gaf de keeper de kans om redding te brengen.

In de rust was het tijd voor reflectie op je eigen spel, want de conclusie kon getrokken worden dat niemand zijn topniveau wist te halen en dus het commentaar richting elkaar wel achterwege gelaten mocht worden. Het tempo en de concentratie aan de bal moest omhoog om geen punten te laten liggen vandaag. Duane Letterboer tikte wederom een balletje mee en raakte gelukkig niet geblesseerd, de tweede helft kon dus gewoon beginnen.

De tweede helft was een stukje beter dan de eerste, maar kwam pas echt op gang na de 0-2. Maxim van Straaten werkte een corner binnen. Ondertussen werd er gewisseld: Jeroen Schwarte verving Abdullah Aykutlu en niet veel later werd Sam Hesselink vervangen door Guy van Straaten. De invallers zorgden voor nieuwe energie en waren betrokken bij de volgende goals. Het was namelijk Jeroen Schwarte zelf die de 0-3 maakte met werkelijk een heerlijke lob over de keeper. Guy van Straaten was de aangever bij de 0-4 van zijn broer Maxim, via de linkerkant gaf hij de bal voor en kon de boomlange spits van PH zijn tweede van de middag binnenknikken. Een tip voor de centrale verdediger van Blauw Wit, die tijdens de wedstrijd meer met randzaken en theater bezig was dan met voetballen, is dat uitverdedigen in je eigen strafschopgebied door een PH aanvaller de bal te geven niet zo handig is.

Jeroen Schwarte pikte die bal op en bracht opnieuw voor, Maxim van Straaten knikte naar Koen Lubbers en die rondde beheerst af en zorgde hiermee voor de 0-5 eindstand. Een half uurtje eerder werd er in Ommen afgefloten bij een 1-1 stand in de wedstrijd tussen OZC en vv Hellendoorn. Hierdoor is het gat tussen vv Hellendoorn en PH gegroeid tot 4 punten. Met nog een wedstrijd te gaan betekent dit automatisch dat de eerste periode gewonnen is door de Almeloërs. Het feestje laat nog even op zich wachten, want volgende week speelt PH voor de beker tegen ASV’57. Die week daarna zal de periode écht gevierd worden, na afloop van de thuiswedstrijd tegen OZC zal er onder genot van een drankje en muzikale omlijsting nagepraat worden over de eerste 8 wedstrijden.