Almelo – PH sluit de eerste periode met een goede overwinning op OZC af. In de eerste acht wedstrijden maakte het geen fout en behaalde het de volle buit (24 punten met een positief doelsaldo van 34) en is daardoor natuurlijk uitstekend aan de competitie begonnen. Ook afgelopen zaterdag bleek de thuisploeg een maatje te groot tegen de bezoekers uit Ommen. PH Almelo 1 – OZC 1: 4-0.

Doordat de spelers(on)raad nog in overleg was met de TC, begon de wedstrijdbespreking 5 minuten later. In die 5 minuten pakte Guy zijn moment of fame, door op het taktiekbord Abdullah uit te leggen wat druk zetten betekent. Nadat Appie was bijgeschoold en de rest ook was aangesloten nam Roy het stokje van Guy over en zette voor deze wedstrijd ook weer de spreekwoordelijke punten op de i.

Het strijdplan van OZC om direct de opbouw te verstoren en de verdedigers vol onder druk te zetten werkte in de beginfase prima, PH werd regelmatig tot de lange bal gedwongen en kon in die fase moeizaam de vrije man vinden. Maar naarmate de minuten vorderden werd het spel van de thuisploeg beter en ebde langzaamaan ook de energie weg bij de bezoekers. Na zo’n 20 minuten spelen opende Sam Hesselink de score, hij werd met een schitterende steekpass van Ferhat aan de rand van het strafschopgebied aangespeeld, legde de bal klaar voor zijn linker en haalde uit in de lange hoek. Kort daarvoor dacht Sam ook al de 1-0 te hebben gemaakt, maar zijn vrije trap ging via de onderkant van de lat weer uit de goal.

De manier van spelen van OZC gaf natuurlijk ook mogelijkheden voor PH om de ruimte te bespelen, dat gebeurde gaandeweg steeds beter. Na een half uur had Abdullah de scorende moeten verdubbelen, maar vond de keeper op zijn eenzame weg naar het doel. Een volgende grote kans volgde alweer, maar Daan Morsink schoot de bal van zo’n 5 meter tegen de lat aan. Toch werd het nog voor de rust 2-0, ditmaal was de eer aan Maxim van Straaten. Hij knikte een bal in de verre hoek op aangeven van Daan Morsink die een afgeslagen corner opnieuw inbracht.

De tweede helft was de wisselwerking tussen met name de verdediging en het middenveld een stuk beter en voetbalde PH zich steeds vaker en makkelijker onder de druk van OZC uit. Zo ook bij de twee doelpunten die de tweede helft werden gemaakt. Het derde doelpunt kan Koen Lubbers bijschrijven aan zijn totaal. Sander Bekhuis snelde langs zijn tegenstander en trok de bal voor, Koen kwam aan gesprint en schoot de bal binnen. Na die 3e goal zakte de motivatie en het vertrouwen in een goed resultaat bij OZC ook weg en speelde PH de wedstrijd volwassen uit. De vierde goal was soortgelijk aan de derde, PH speelde zich onder de druk uit van OZC en opende razendsnel naar de rechterkant.

Abdullah zocht de combinatie en werd weggestuurd naar de achterlijn. Appie zag Maxim positie kiezen voor de goal en legde de bal terug. Voor Maxim was het een koud kunstje om hiermee zijn tweede van de middag te maken. Het vermelden van de kans van Daan Morsink is daarbij nog wel even de moeite waard. Een vrije trap van Guy werd van richting verandert en belandde op de paal, de bal stuiterde terug het veld in een Daan had de bal voor het intikken maar u raad het al, hij schoof de bal in de handen van de keeper die al in de andere hoek lag. Na afloop van de wedstrijd werd het winnen van de eerste periode goed gevierd in de kantine. Michael Pigge zorgde voor de deuntjes om de foutloze eerste periode feestend af te sluiten. Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor de huidige nummer één, dan ontvangt het Bergentheim op de Veenelanden.

Man of the Match: Maxim van Straaten
Doelpuntenmakers: Maxim van Straaten (2x), Sam Hesselink en Koen Lubbers