Almelo – PH heeft afgelopen zaterdag de draad weer opgepakt, na het gelijke spel tegen Bergentheim en de uitschakeling in de beker tegen de Vroomshoopse Boys werd er weer gewonnen. Op sportpark ’t Heuveltje was PH de bovenliggende partij maar was het slordig in de eindfase waardoor het lang duurde voordat het eerste doelpunt viel. Toen Maxim zijn tweede van de middag maakte was de wedstrijd definitief gespeeld en gaan de drie punten mee terug naar Almelo. ASV’57 1 – PH Almelo 1: 0-2.

Witte rook in Almelo: positief nieuws tijdens de wedstrijdbespreking want trainersduo Bouck en de Grave staan ook volgend seizoen voor de groep. Die wedstrijdbespreking stond verder vooral in het teken van keuzes. Wat voor een trainer heerlijk moet zijn om deze luxe positie te hebben maar voor de desbetreffende spelers het natuurlijk erg teleurstellend is wanneer die keuze niet op jou valt. De keuze viel vandaag op Jelmer van Harn, Sam Hesselink en de jarige Jeroen Schwarte die de posities van Daan Morsink, Guy van Straaten en Abdullah Aykutlu innamen.

Het was aftasten aan het begin van de wedstrijd, ASV wisselde momenten van druk zetten af met een wat meer teruggetrokken formatie en hetzelfde gold eigenlijk voor de bezoekers. PH had het betere van het spel en de meerderheid van het balbezit al deed het daar vervolgens weinig mee. De keren dat het wel door kwam was het slordig in de passing en maakte het (te) vaak de verkeerde keuze waardoor een echt serieuze kans uitbleef. Het bleef in die eerste helft dan ook bij een enkel afstandsschot van Sam Hesselink en wat dreigende momenten uit corners en standaardsituaties. Daarentegen had het wel de volledige controle over de wedstrijd en gaf het niks weg.

Roy hamerde er in de rust op dat het scherper en geconcentreerder moet, met name in de bezetting voor de goal en vanzelfsprekend ook de eindpass of de voorzet om tot afronding te komen. Ondertussen hoorden we de scores op de andere velden, motivatie genoeg dus om de tweede helft door te drukken.

PH begon sterk aan die tweede helft en had het vlak na rust al op voorsprong kunnen komen. Koen Lubbers snelde door de verdediging heen na een vlotte één-twee combinatie met Jeroen Schwarte. In plaats van door te lopen richting de goal leek Koen wat af te remmen om de verdediger uit te kunnen spelen, maar dit lukte niet en dus kans verkeken. Daarna een sterkere fase van ASV en had het ook een grote mogelijkheid om de score te openen, maar Dyon Esink pareerde op prima wijze de inzet met de kop van een ASV-er. Een uur verstreken, nog geen goals. Niet wat het publiek van de Almelose koploper normaliter gewend is, dus moet de trainer gedacht hebben tijd voor vers bloed. Guy van Straaten verving Sam Hesselink en ‘Appie’ nam het stokje over van Jeroen Schwarte. Of het nu door die wissels kwam weet ik niet (ze waren in ieder geval niet direct betrokken bij de goals) maar niet lang daarna opende Maxim de score na knap voorbereidend werk van Sander Bekhuis.

Niet lang daarna was het wederom Maxim die met een subtiel tikje de bal over de keeper plaatste en daarmee de wedstrijd besliste. ASV probeerde nog wel aan te dringen, maar mistte de kwaliteit om het PH echt lastig te maken. PH vierde het feestje in de kantine gezellig mee met de thuisclub, waar het al met al een heerlijke voetbalmiddag beleefde. Opvallend detail in die derde helft was de veelvuldige aanwezigheid van oud-PHers Nick Visser en Dylan Scheper bij PH trainer Roy Bouck. Alvast een open sollicitatie voor een terugkeer naar het oude nest? Nog twee wedstrijden voordat we richting de (korte) winterstop gaan, te beginnen volgende week tegen het andere team dat nog ongeslagen is in deze competitie namelijk vv Hellendoorn.

Doelpuntenmakers: Maxim van Straaten (2x)