Leopold Witte (links) en Geert Lageveen © Nichon Glerum

Hengelo – Om een antwoord te vinden op belangrijke levensvragen, om de balans op te maken of om erachter te komen wat je nu eigenlijk wilt in het leven, ga je naar ‘237 redenen om door te gaan’.

Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan ze het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?

Losjes associëren
In deze feelgood-voorstelling steggelen Leopold Witte en Geert Lageveen over het leven en de dood op dezelfde persoonlijke manier als in hun veelgeprezen voorstelling ‘237 redenen voor seks’. Waar de een de dood omarmt als deel van het leven, probeert de ander de dood te bezweren. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten. ‘237 redenen om door te gaan’ speelde in 2017 als lunchvoorstelling in Theater Bellevue in Amsterdam en wordt nu wegens succes in een langere versie door het hele land gespeeld. De Theaterkrant schreef: “Alles aan deze voorstelling klopt. De teksten van Geert Lageveen en Leopold Witte zijn beurtelings hartverwarmend, scherp, vilein, grappig en gemeen, in een mix die werkt.”

De voorstelling is op vrijdag 12 april om 20.30 uur in de Middenzaal van Schouwburg Hengelo. Prijs: € 17,50.