Hengelo – Op dinsdag 16 april 2019 komen commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij naar Hengelo om alles te vertellen over de Formule 1. De kaartverkoop voor deze voorstelling is nu gestart.

De Formule 1 is in populariteit de snelst groeiende sport van Nederland, vooral natuurlijk dankzij Max Verstappen die in 2016 als eerste Nederlander een Grand Prix won. Olav Mol geeft al sinds 1991 commentaar bij de GP’s voor NOS, RTL, SBS, Sport 1 en de laatste jaren bij Ziggo Sport. Verslaggever Jack Plooij verzorgt bijdragen vanuit de pitstraat en interviewt coureurs. Nu staan ze voor het eerst in het theater om hun passie voor de formule 1 te delen.

Overwinning Max Verstappen goed voor Theo Koomen Award
Olav Mol (1962) maakte zijn debuut als Formule 1-commentator in dienst van de NOS tijdens de Grote Prijs van Monaco in 1991. In 2016 werd Mol onderscheiden met de Theo Koomen Award voor het beste sportcommentaar van het jaar. Hij kreeg de prijs voor zijn tv-verslag van de overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje.

In het dagelijks leven tandarts
Jack Plooij (1961) geeft als reporter live-updates uit de pitstraat en interviewt de coureurs. Opmerkelijk, want in het dagelijks leven is Plooij tandarts. Olav Mol vroeg hem ooit of hij ‘pitspion’ wilde zijn. Eerst werkten de mannen zeven jaar samen voor RTL, om vervolgens samen naar SBS 6 te verhuizen. “We trakteren tijdens de voorstelling niet alleen op details uit de wereld van Formule 1, maar ook op anekdotes zoals het eerste interview met Michael Schumacher en de geheimen van de rijders” aldus Plooij.