Nieuwe subsidie: 1000 kansen voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt

1
247

Overijssel – De provincie werkt aan een regionale economie, waarin iedereen zo veel mogelijk de kans krijgt om mee te doen. De provincie kijkt niet naar beperkingen, maar naar mogelijkheden van mensen.

Ondanks de zwakkere positie van kwetsbare jongeren, ouderen en statushouders op de arbeidsmarkt, is hun bijdrage van groot belang om te voorkomen dat een tekort aan personeel een remmende factor wordt voor de groei van de regionale economie. De subsidie is bedoeld voor leerwerktrajecten voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Leertrajecten zijn trajecten waarbij werkervaring wordt opgedaan in combinatie met scholing en/of passende begeleiding. Het doel is om voor de kwetsbare groepen de kansen op betaald werk te vergroten. De subsidie vergoed 50% van de kosten tot een maximum van € 2.500,- per plek. Kijk voor meer informatie over de subsidie op het subsidieloket.

1 REACTIE

  1. Eigenlijk is ieder initiatief goed dat er op is gericht mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een handje te helpen. En vooral als zijn heel graag een betaalde baan willen hebben. Het vraagt om maatwerk en moet niet alleen gericht zijn om stagnatie van de regionale economie te voorkomen door een dreigend tekort aan voldoende gekwalificeerd personeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here