Maximale inzet op zo groot mogelijk bereik Kindpakket, gemeente Hengelo ‘zoekt’ 700 kinderen

0
26

Hengelo – Volgens het CBS groeien in Hengelo naar schatting zo’n 2200 kinderen op in armoede1. Al deze kinderen hebben recht op het zogenoemde Kindpakket. Hiermee kunnen ze extra bijdragen krijgen, zodat zij net als alle andere kinderen mee kunnen doen.

De gemeente heeft 1500 kinderen in beeld. Deze groep krijgt rechtstreeks informatie over het Kindpakket. Maar naar schatting zijn er dus zo’n 700 Hengelose kinderen die (nog) geen gebruik maken van het Kindpakket. De gemeente probeert deze kinderen via verschillende kanalen te bereiken. Wethouder Mariska ten Heuw: ‘Deze kinderen groeien op in gezinnen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld omdat de ouders een eigen bedrijf hebben, het minimum loon verdienen of een andere uitkering dan bijstand krijgen. We weten dat deze kinderen vaak niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes. Ze zitten bijvoorbeeld niet op een sport, omdat de ouders de sportschoenen niet kunnen betalen. Op school komen ze in de problemen, omdat ze geen goede PC thuis hebben. En een nieuwe winterjas of goede, warme schoenen zijn vaak ook niet weggelegd voor deze kinderen. Het Kindpakket biedt echt een uitkomst voor deze groep. Ik hoop dan ook van harte dat ze zich de komende tijd gaan melden’.

Kinderen van alleenstaande ouders met een netto maandinkomen lager dan € 1125 en kinderen in gezinnen met een gezamenlijk netto maandinkomen lager dan € 1607 komen in aanmerking voor het Kindpakket. Het Kindpakket bestaat uit de volgende onderdelen:
– Vergoeding voor schoolkosten (Kinderen van 4 tot en met 11 jaar: € 110. Kinderen van 12 tot en met 17: € 200);
– Kledingbon voor de aanschaf van kleding en/of schoeisel van € 100;
– Bijdrage voor sportieve of culturele activiteiten: € 225 per jaar;
– Bijdrage voor zwemlessen: € 290;
– Fietsregeling voor schoolgaande kinderen vanaf groep 5 tot en met het eerste jaar voortgezet onderwijs;
– Een gratis identiteitskaart voor kinderen;
– Gratis lidmaatschap van de speel-o-theek;
– Computer (één per gezin, eenmaal in de vijf jaar).

Aanvragen van het Kindpakket kan digitaal via www.hengelo.nl/kindpakket of met een aanvraagformulier Kindpakket. De aanvraagformulieren zijn op te halen bij het publieksplein in het stadskantoor, bij de bibliotheek aan de Beursstraat en het zorgloket bij Wijkracht.

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op