Enschede – Afgelopen nacht reed de politie door de Regulusstraat in de wijk Twekkelerveld. Hier zagen zij bij één van de woningen een lampje schijnen en toen zij eenmaal omgedraaid waren zagen zij een man bij de voordeur weg lopen.

De agenten hebben de man naar zijn identiteit gevraagd en de reden waarom hij hier was. De man kon zich niet legitimeren en had geen plausibel verhaal. Vervolgens hebben de agenten een identiteitsfouillering toegepast en troffen zij gereedschap bij de man aan. Dit gereedschap wordt onder bepaalde voorwaarden gezien als inbrekerswerktuigen.

De agenten hebben de opgegeven naam na getrokken in het politiesysteem en hier kwam uit dat het ging om een bekende woninginbreker. De man is vervolgens aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen, poging woninginbraak en de Wet-ID. De politie verzoekt de bewoners die in de directe omgeving wonen om hun woning te bekijken of er mogelijk braaksporen zijn te zien. Dit kun je dan vervolgens via 0900-8844 melden, vermeld hierbij het nummer 2019013113