Leesclub Club Debuut met Hannah van Binsbergen bij boekhandel Waanders in Zwolle

Leesclub Club Debuut met Hannah van Binsbergen bij boekhandel Waanders in Zwolle

ZWOLLE – Op donderdag 16 mei organiseert Overijssel Verwoord Club Debuut, een leesclub deluxe, bij boekhandel Waanders in de Broeren in Zwolle.

Tijdens deze editie staat Hannah van Binsbergen met haar sterke poëziedebuut Kwaad Gesternte centraal. Schrijfster Maartje Wortel gaat in gesprek met Hannah van Binsbergen en het publiek over de poëziebundel. Christiaan Lomans vat de avond samen in literaire notulen. Iedereen is welkom bij deze leesclub, aanmelden kan via de website www.overijsselverwoord.nl en bij boekhandel Waanders.

Over Hannah van Binsbergen

© Jelmer de Haas – All Rights Reserved

Hannah van Binsbergen (1993) studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Ze debuteerde met gedichten op het internettijdschrift Samplekanon, ze schrijft voor Tirade en dw b, en recenseert filosofieboeken voor Trouw. Van Binsbergen debuteerde als dichter met haar bundel Kwaad Gesternte. Voor deze bundel ontving zij de VSB Poëzieprijs 2017, daarmee is zij de jongste winnares van de VSB Prijs ooit en het is voor het eerst dat een debuut met de prijs bekroond wordt.

Over Maartje Wortel
De leesclub wordt geleid door Maartje Wortel. Maartje Wortel werd geboren in Eemnes. Ze werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de meest kenmerkende stemmen van haar generatie. Voor haar debuut Dit is jouw huis ontving ze de Anton Wachterprijs en haar met haar roman, IJstijd, won de BNG Literatuurprijs. Haar laatste bundel Er moet iets gebeuren werd genomineerd voor de Fintro en de ECI Literatuurprijs. In maart 2019 verscheen haar nieuwste boek Dennie is een Star.

LEESCLUB CLUB DEBUUT
Datum: Donderdag 16 mei 2019
Locatie: Boekhandel Waanders in de Broeren, Achter de Broeren 1-3, 8011 VA Zwolle
Aanvang: 19.30u
Entree: Gratis
Aanmelden via boekhandel Waanders of de website:  www.overijsselverwoord.nl

Over Overijssel Verwoord
Overijssel Verwoord is een groots provinciebreed programma met evenementen voor lezers en schrijvers. In heel de provincie wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, verhalenwedstrijden en evenementen. Overijssel Verwoord wordt gesubsidieerd door Provincie Overijssel en uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost).

 

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten