Lambertuskermis weer in Hengelo!

0
41

Hengelo – Van 20 tot en met 24 september staat ie weer in Hengelo: de Lambertuskermis. De kermis staat dit jaar aan de Enschedesestraat, Wemenstraat (deels), De Wetstraat, Telgen, Brinkstraat en uiteraard op de markt. Ook zijn er weer allerlei leuke acties.


Alle leerlingen van de Hengelose basisscholen kunnen op woensdag 20 september tussen 15.00 en 16.30 uur de flyer inleveren die ze via hun school hebben gekregen. Ze krijgen dan twee speciale bonnen waarmee ze diezelfde dag tussen 15.00 en 18.00 uur in een aantal kermisattracties kunnen. Bij deze actie geldt: op=op. Dit jaar is er voor het eerst – op verzoek van enkele ouders – op zondag 24 september tussen 13.00 en 14.00 uur een ‘stil uurtje’. Dan draaien de attracties zonder geluid en zonder lichteffecten. Dit uur is er speciaal voor kinderen die geen of weinig prikkels kunnen verdragen zoals bij autisme. Via de Facebookpagina van de Lambertuskermis deelt de kermisorganisatie de komende week en tijdens de kermis weer leuke acties. Zo maken twee gezinnen kans op een gezinspakket voor de kermis en is de kermis weer op zoek naar testteam van vier personen. Het testteam gaat dan op kosten van de organisatie attracties testen en maakt daarvan een top 3.

Op zondag 24 september vindt er een bijzondere eucharistieviering plaats, op het kermisterrein, in de botsautootjes. Om 10.45 uur loopt men vanaf de Lambertusbasiliek in een stoet naar het kermisterrein, waar om 11.00 uur de mis begint. Na afloop gaat men weer in optocht terug naar de basiliek waar men op het bordes een heerlijke lunch kan gebruiken. Alle Hengeloërs zijn hierbij van harte welkom. Mensen hoeven zich hiervoor niet aan te melden.  Op zaterdag 23 september is er weer een CandleNight in de Lambertusbasiliek. Tussen 18.30 en 23.00 uur kunnen mensen dan een kaarsje komen opsteken in de sfeervolle, met kaarsen verlichte kerk. Deze avond wordt muzikaal omlijst door o.a. het koor Voices to Heaven en een zangduo. De warenmarkt staat op woensdag 20 september en zaterdag 23 september op het stationsplein. Op de Facebookpagina 18TUMarkt HengeloU18T staat een plattegrond waarop te zien is waar elke kraam komt te staan.

Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/lambertuskermishengelo of volg Instagram Lambertuskermis.

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op