© Gemeente Hellendoorn

Hellendoorn – De heer Geert Bosch uit Hellendoorn en mevrouw Annelies Bosch-Kuipers hebben donderdagmiddag 7 maart rond 15.30 uur Koninklijke onderscheidingen ontvangen. Namens Zijne Majesteit de Koning speldde burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn de onderscheidingen op bij de heer Bosch en mevrouw Bosch-Kuipers. Dat gebeurde in het ziekenhuis in Almelo in het bijzijn van de familieleden, waar de 77-jarige Geert Bosch aan het einde van de middag overleed.

Ruim 42 jaar lang is de heer Bosch actief geweest als vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Hellendoorn-Nijverdal. Hij was sinds 1977 volop betrokken bij de organisatie van de vakantieweken op de Henri Dunant-boot van het Rode Kruis. Tijdens de winterstop werkte Geert Bosch mee aan de grote schoonmaak van de Henri Dunantboot. Sinds 1984 draaide hij EHBO-diensten tijdens evenementen. Elf jaar lang was hij chauffeur van de ambulance, verzorgde hij EHBO-lessen op basisscholen en was hij collectant. Daarnaast was hij sinds 2007 vrijwilliger bij MeeReizen, de organisatie die vaarreizen verzorgt. Voorts was hij instructeur tijdens de chauffeurstrainingen. De heer G. Bosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook de echtgenote van de heer Bosch, Annelies Bosch-Kuipers, is al 34 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Hellendoorn-Nijverdal. Net als haar man begeleidt zij sinds 1985 de vakantieweken op de Henri Dunant-boot. Sinds 2007 is mevrouw Bosch-Kuipers hoofdbegeleider bij de reizen. Zij stuurt vierhonderd vrijwilligers aan, waarbij zij zorg draagt voor de organisatorische voorbereidingen van de reizen. Samen met haar echtgenoot is mevrouw Bosch-Kuipers sinds 2017 vrijwilliger bij MeeReizen. Daarnaast draait zij EHBO-diensten tijdens feesten, educatieve en sportieve evenementen.
Mevrouw J.W.M. Bosch-Kuipers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.