Nijverdal – Maandag 26 maart geven Peter de Noord, voorzitter van de Stichting Hulpfonds Hellendoorn (SHH), en wethouder Anja van den Dolder, het startschot voor het Kindpakket in de gemeente Hellendoorn. Het Kindpakket is een fonds, beheerd door SHH, waarop ouders met een inkomen tot 120 % van de bijstandsnorm een beroep kunnen doen voor uitgaven voor hun kinderen.

Een bezoek aan de bioscoop of dierentuin is voor sommige kinderen heel normaal, maar voor anderen iets dat nooit kan, omdat er thuis geen geld voor is. Nieuwe sportschoenen, het schoolreisje, de peuterspeelzaal: meer ouders dan we misschien wel denken piekeren elke maand over waar ze dat allemaal van moeten betalen. Ze gunnen het hun kinderen heel erg, maar het zit er gewoon niet in. Voor die ouders en hun kinderen is er nu het Kindpakket. Doel is dat alle kinderen in onze gemeente kans krijgen lid van een vereniging te worden, muziekles of andere cursussen te volgen, sportspullen aan te schaffen en andere dingen te doen die gewoon horen bij jong zijn in dit land en in deze tijd.

Hoe werkt het? De vergoeding gaat zo veel mogelijk in natura. Dat wil zeggen dat u in de meeste gevallen geen geld krijgt, maar dat het lidmaatschap, de contributie etc. voor u betaald worden. Omdat het belangrijk is dat het geld ook echt terecht komt bij de gezinnen voor wie het bedoeld is, werken we met een aanvraagformulier en een inkomenstoets. Hoe aanvragen? De aanvragen lopen via de gemeente, de afhandeling gebeurt door het Hulpfonds Hellendoorn. Meer informatie staat op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl en op www.hellendoorn.nl.

Kent u iemand die baat kan hebben bij het Kindpakket? Wijs hem of haar er dan voor al op! Het zou jammer zijn als er geen gebruik van wordt gemaakt.