© Cosmos Sterrenwacht Lattrop

Lattrop – Op zaterdagavond 3 november is er weer een kindersterrenkijkavond in de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Door de telescoop is o.a. de planeet Mars te zien. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht.

Er is in het Astro Theater een voorstelling waarin jonge bezoekers worden meegenomen op reis naar de maan. Allerlei wetenswaardigheden over het zonnestelsel worden verteld en ook iets over het einde van de herfst en het begin van de winter. Wat is trouwens een schrikkeljaar?

In het planetarium is de sterrenhemel van dit moment te zien. Links, rechts, voor en boven je, overal is de sterrenhemel te zien. Alsof de kijker er middenin zit. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien.

Een van de grootse telescopen van Nederland staat in het observatorium. Maar ook op het  dakterras met uitstekend zicht op de hemel staan verschillende telescopen opgesteld. Kinderen kunnen van dichtbij o.a. de rode planeet Mars of het Zevengesternte zien. Door de telescopen zijn ook prachtige beelden van de sterrenhemel te bewonderen.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend, het programma begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op: www.cosmossterrenwacht.nl.