Kees Meijer nieuwe Algemeen Directeur/Gemeentesecretaris gemeente Enschede

Kees Meijer nieuwe Algemeen Directeur/Gemeentesecretaris gemeente Enschede
Foto: https://www.linkedin.com/in/meijerkees

ENSCHEDE – Vanaf 1 augustus is Kees Meijer (58 jaar) benoemd als Algemeen Directeur/Gemeentesecretaris bij de gemeente Enschede. Met het vertrek van zijn voorganger Marcel Meijs is deze functie sinds 2017 via waarneming en later op interim basis ingevuld. 

De geboren Enschedeër is momenteel directeur van het Orkest van het Oosten. Hij studeerde Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en behaalde later zijn doctoraaldiploma in Bedrijfseconomie. Kees heeft ruime ervaring in leidinggevende posities van grote organisaties en een grote diversiteit aan kennis en vaardigheden opgebouwd binnen verschillende branches. Met zijn overtuigende en warme persoonlijkheid is hij in staat om op alle niveaus te schakelen. Hij weet op een prettige manier, in verbinding met mensen, zijn visie helder neer te zetten. Een persoonlijkheid en manier van handelen die volledig past bij de kernwaarden van de gemeente Enschede.

Het college en de concerndirectie kiezen voor besturen met daadkracht en dat doen wat nodig is. Daar hoort bij keuzes maken met lef. Daarom is de keuze bewust gevallen op Kees Meijer, een kandidaat  van buiten de gemeentelijke organisatie. Met zijn ruime bestuurlijke en management ervaring in het bedrijfsleven en non-profit organisaties neemt hij veel nieuwe inzichten en deskundigheid mee om de rol van gemeentesecretaris in te vullen.  Ook heeft hij brede maatschappelijke ervaring als persoon en als leider, waarmee we ons als organisatie graag verrijken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn functie en materie van een gemeentelijke organisatie snel eigen gaat maken.

Werving & selectie
De werving- en selectieprocedure is gestart  Hierin zijn ook de verwachtingen uit de motie van de gemeenteraad over een “enthousiasmerende voorbeeldfunctie die ‘Goed Bestuur’ bevordert” meegenomen. .De werving- en selectieprocedure voor een structurele invulling is begin dit jaar opnieuw gestart aan de hand van een functieprofiel dat gezamenlijk met betrokkenheid van het college van B&W is opgesteld.Met de benoeming van Kees Meijer is deze functie nu definitief ingevuld. De gemeente Enschede is blij met deze benoeming en vertrouwt op een prettige samenwerking. Interim gemeentesecretaris Jan Willem Kradolfer blijft tot eind juli werkzaam voor de gemeente Enschede.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten