Mees Franssens, Yassin Ghafiki en Tara Pot waren enkele van de SJO-judoka's die zaterdag hun groei lieten zien op de tatami bij het Opstaptoernooi in Markelo.

Markelo – Een mooie groep jonge judoka’s van de Enschedese Stichting Judosport Oost was zaterdag aanwezig bij het eerste Opstaptoernooi van dit jaar. In Sporthal de Haverkamp in Markelo kunnen beginnende wedstrijdjudoka’s meerdere keren per jaar sfeer proeven en ervaring opdoen tijdens een heus judotoernooi.

Het Opstaptoernooi is voor de jeugdige deelnemers een goede gelegenheid om zich langzaamaan voor te bereiden op de groter opgezette toernooien, zowel regionaal als nationaal. Om deze reden komen er telkens weer vele enthousiaste clubs uit Oost Nederland naar Markelo. De SJO-coaches Rico Harder en Sirach Cooiman zagen duidelijk dat alle jeugdjudoka’s weer flinke stappen hebben gemaakt in hun ontwikkeling. Bij een Opstaptoernooi gaat het niet zozeer om het uiteindelijke resultaat, maar veel meer om de groei van de judoka’s. Omdat de sportieve ontwikkeling vooropstaat, ontvangen altijd alle deelnemers een mooie prijs.