Zwolle – Jong PEC Zwolle heeft in de strijd om de titel maandagavond goede zaken gedaan. Trainer/coach Albert van der Haar zag zijn ploeg, de huidige nummer 2, met speels gemak Jong Willem II opzij zetten (5-0) waardoor de koppositie weer werd overgenomen van Jong Roda JC Kerkrade.

De start van Jong PEC Zwolle was beduidend beter dan een week eerder, toen het al na één minuut spelen op achterstand stond. Nu pakte het zelf een vroege voorsprong. Het was Piotr Parzyszek die door Steijn van Ark in stelling werd gebracht. Doelman Luuk Brand wist de aanvaller nog naar de zijkant te drijven, maar dat weerhield Parzyszek er niet van de bal voor te zetten. Erik Israelsson stond bij de tweede paal al klaar om de 1-0 binnen te koppen. Jaïro Schet kreeg in een tijdsbestek van vijf minuten vervolgens de kans om PEC Zwolle tot tweemaal toe aan een grotere voorsprong te helpen, maar tweemaal bracht Brand redding. Jong Willem II kwam na het eerste kwartier meer aan voetballen toe, maar tot grote kansen kwam het niet. Zwolle daarentegen wel.

Een krachtige kopbal van Nicolás Freire op aangeven van Shaquile Woudstra werd gestopt door keeper Brand, die zijn ploeg daarmee in de wedstrijd hield. Belangrijk was Mickey van der Hart na een half uur ook, toen de Tilburgers door de defensie van Jong PEC Zwolle sneden. Abdou Karim Coulibaly verzuimde om de doelman te passeren. Het bleek een redding van grote waarde, want in de omschakeling was het Jong PEC Zwolle dat de score verdubbelde. Piotr Parzyszek was de gevierde man, de assist kwam van de voet van Jaïro Schet. Diezelfde Schet kwam vlak voor rust ook op het scoreformulier. Met een schot in de lange hoek bracht de snelle flankspeler Jong PEC Zwolle op een 3-0 voorsprong.

Jong Willem II probeerde na rust de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Kristófer Kristinsson leek in de 55e minuut op weg naar een treffer, maar Pim ten Have voorkwam dat diens uithaal Mickey van der Hart aan het werk zette. De daaropvolgende hoekschop werd door Freire weggehaald. Invaller Koen Wesdorp probeerde van afstand, maar Van der Hart had daar goed het oog in en stopte de pegel vrij eenvoudig. Jong PEC Zwolle bleef simpel overeind en wist na een uur de 3-0 voorsprong verder op te krikken. Rogier Benschop zette aan de zijnlijn een prachtige aanval op. Allereerst liet de aanvaller Damil Dankerlui zijn hielen zien. Na een combinatie door het centrum werd Israelsson in stelling gebracht. Het schot van de Zweed raakte de binnenkant van de paal alvorens het leer aan de andere kant tegen de touwen sloeg: 4-0. Piotr Parzyszek was tien minuten voor tijd dichtbij de 5-0, maar de vingertoppen van Brand hielden de spits van een tweede treffer af. Een minuut later was het alsnog 5-0. Brand leverde de bal zomaar in, waarna Rogier Benschop in twee instanties voor de 5-0 tekende. Na de 2-1 nederlaag in Tilburg eerder dit seizoen, kon Jong PEC Zwolle dit keer wel met een positief gevoel van het veld stappen. Samen met Roda JC Kerkrade zal het team van Van der Haar gaan uitvechten wie er met de titel aan de haal gaat.