Informatieavond glasvezelnetwerk in buitengebied Vollenhove druk bezocht

0
72

Vollenhove – De informatieavond over een glasvezelnetwerk in het buitengebied werd woensdagavond in Vollenhove druk bezocht. Tientallen bewoners uit het buitengebied kwamen op de persoonlijke uitnodiging van Rendo af voor een informatieavond die in De Burght werd gegeven.

De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ werd vorige week gestart in een deel van de Kop van Overijssel op initiatief van Rendo.
Tot 18 december 2017 kunnen bewoners een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder die ook tijdens de informatieavond vertegenwoordigd waren. Bij een minimale deelname van 50% zal de aanleg definitief doorgaan en wordt er in 2018 begonnen met het graven. Rendo heeft zeven informatieavonden georganiseerd in de regio die begon in Vollenhove. Tijdens deze avond werden bewoners geïnformeerd over de aanleg, kosten, voorwaarden, planning en konden zij al hun vragen afvuren.  Afgelopen week ontvingen alle inwoners een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavonden. Rendo kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij vinden het belangrijk om te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstenaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht.” De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 5 verschillende aanbieders; Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 15,00 of een eenmalige afkoop van € 1.900,-. De avond werd gestart met een interview tussen wethouder Wim Brus namens de Gemeente Steenwijkerland en directeur Piet Grootenboer waarin duidelijk werd dat de gemeente niet kan investeren vanwege wetten en regels en daarom blij met het initiatief van Rendo is.
Zelf vond de wethouder het belang van glasvezel enorm belangrijk, zijn melkveebedrijf heeft apparatuur die een snelle verbinding vereisen. Ook voor andere boeren is een goede verbinding noodzakelijk. Het programma werd aangevuld met praktische informatie en een presentatie van burgerraadslid van de D66, Thom de Vries die tevens ambassadeur van het project in Steenwijkerland is.

De volgende bijeenkomsten zijn als volgt ingedeeld;

11 oktober  Vollenhove De Burght
13 oktober Giethoorn Kulturhus de Eendracht
16 oktober Oldemarkt MFC Dalzicht
17 oktober Kampen Ons Erf
18 oktober Staphorst Scholengemeenschap Pieter Zandt
19 oktober Steenwijk Fletcher hotel Steenwijk
20 oktober Genemuiden De Kaaihof

Foto’s en tekst: Fotopersbureau Steenwyck

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op