Almelo – Heracles Almelo heeft ook in de uitwedstrijd tegen Willem II geen punten kunnen pakken. De thuisclub had aan een energieke beginfase voldoende om het duel naar zich toe te trekken. Bartholomew Ogbeche (2x) en Fran Sol namen in deze fase de treffers voor hun rekening. Sebastian Jakubiak luisterde in de slotfase zijn debuut op met een doelpunt.

Willem II slaat toe in de beginfase Willem II dicteerde het spel in de eerste minuten. Heracles Almelo ontsnapte na zeventig seconden toen Bartholomew Ogbeche een teenlengte tekort kwam om de bal binnen te tikken..De waarschuwing was aan Heracles Almelo niet besteed en dat kwam de formatie duur te staan. Fran Sol kon na vier minuten van dichtbij wel intikken en in dertiende minuut wist Bartholomew Ogbeche de 2-0 te scoren met een kopbal.Heracles Almelo probeerde grip op het duel te krijgen en na negentien minuten kwam er een levensteken. Het venijnige schot van Reuven Niemeijer werd met moeite gepareerd door Mattijs Branderhorst. Twee minuten later ging het opnieuw mis. Fran Sol pareerde een foutieve terugspeelbal. De spits was niet zelfzuchtig en stelde Ogbeche in staat om zijn tweede treffer van de avond te scoren. Paul Gladon zorgde in de 29ste minuut voor enig gevaar. De inzet van de spits werd gekeerd door Mattijs Branderhorst. Willem II bleef echter aan het roer en het name het duo Ogbeche en Sol bleef de Almelose defensie voor problemen zorgen. De beste kans voor Willem II was die voor Ben Rienstra maar de oud-Heraclied mikte in de 39ste minuut in het zijnet.

John Stegeman paste in de rust een dubbele wissel toe. Vincent Vermeij en Tim Breukers moesten de dolende formatie van nieuwe impulsen gaan voorzien. Qua wedstrijdbeeld veranderde er niet zo veel. Heracles Almelo kon slechts sporadisch gevaar stichten. Jamiro Monteiro krulde in de 55ste minuut een vrije trap over het doel.Willem II kon eenvoudig controleren en kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Fernando Lewis schoot in de zestigste minuut rakelings naast en negen minuten later krulde Fran Sol uit een vrije trap over het doel. De Spanjaard was in de 79ste minuut opnieuw dichtbij een treffer maar mikte deze keer naast. Sebastian Jakubiak mocht in de slotfase nog zijn debuut maken. De middenvelder stond vijf seconden in het veld toen hij precies op de goede plek stond bij een afgeslagen hoekschop. Jakubiak drukte van grote afstand meteen af en zag de bal achter Branderhorst in het doel ploffen.

Bron:www.heracles.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here