Hengelo – Het Open Podium in Schouwburg Hengelo is dé talentenjacht van Twente voor aanstormend en al bewezen talent uit Overijssel.

Open Podium Twente is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium. Kandidaten dienen in Overijssel te wonen of afkomstig te zijn uit Overijssel. Het Open Podium wordt mede mogelijk gemaakt door Businessclub Podion, de Stichting 4 Oost en de Provincie Overijssel.

Publiek en jury
Tijdens de voorronde is er ‘vrije zit’, wat inhoudt dat het publiek zelf een plek in de zaal kan kiezen. Het balkon is gereserveerd voor de deelnemers. Kaarten zijn inclusief garderobe en exclusief pauzedrankje. De deelnemers ontvangen persoonlijk bericht in welke halve finale zij zijn ingedeeld. Tijdens de voorrondes en halve finales bepaalt het publiek mede welke deelnemers doorgaan naar de volgende ronde. In de finale beoordeelt een vakjury de deelnemers en wijst de winnaars aan. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Businessclub Podion.

De finales van Open Podium 2019 vinden plaats op zaterdag 13 april om 19.30 uur en zondag 14 april om 14.30 uur in de Middenzaal. Toegang: € 5,00