GroenLinks wil dat ook gemeente Kampen brief van vijf Overijsselse gemeenten onderschrijft

0
32

Kampen – GroenLinks Kampen wil dat de gemeente Kampen zich aansluit bij vijf Overijsselse gemeenten die een brief aan de Tweede Kamer sturen.

Met die brief vragen de vijf gemeenten aandacht voor de vliegroutes en de (geringe) vlieghoogte van vliegtuigen van en naar Lelystad Airport. GroenLinks heeft het college van B&W van Kampen inmiddels schriftelijk gevraagd de brief ook te ondertekenen. Vijf Overijsselse gemeenten, waaronder de gemeente Zwolle, schrijven samen een brief aan de Tweede Kamerfracties, meldde RTV Oost op 30 september 2017. Doel daarvan is de vlieghoogte van de aanvliegroutes van en naar Lelystad Airport te beïnvloeden. In de gemeente Kampen gaan vliegroutes laag over onder meer Wilsum, het Onderdijks en het gebied Reeve.

Naar aanleiding van dit bericht heeft GroenLinks Kampen het college van B&W van Kampen gevraagd zich bij deze brief aan te sluiten. Hiertoe heeft de partij inmiddels schriftelijke vragen gesteld. De vragen zijn de volgende:

1. Wist het college dat de vijf gemeenten van plan zijn hierover een brief te sturen aan de diverse Tweede Kamerfracties?
2. Is het college voornemens de brief van de vijf gemeenten mede te ondertekenen?
3. Zo nee:
a. Is er op enigerlei wijze overleg over dit initiatief geweest met de gemeenten die deze brief hebben geschreven?
b. Om welke reden(en) sluit het college zich niet aan bij de brief van de vijf gemeenten?
c. Betekent het niet-aansluiten dat het college kennelijk de lage vliegroutes en de bijbehorende overlast voor inwoners van Kampen accepteert?
d. Waarom is de gemeenteraad hierover niet geraadpleegd?

 

Reageer op dit artikel

  Subscribe  
Abonneren op