Kampen/Zwolle – Kamerlid Suzanne Kröger (woordvoerder oa Lelystad Airport) gaat samen met GroenLinks Kampen en Zwolle de straat op. Kröger gaat komende zaterdag, samen met GroenLinksers uit deze gemeenten huis aan huis vanwege de provinciale statenverkiezingen.

De komende verkiezingen worden klimaatverkiezingen, immers de provincies kunnen een fors aandeel leveren aan het klimaatbeleid. Bijvoorbeeld bij het nemen van maatregelen in tijden van grote droogte, zoals afgelopen zomer en het nemen van de regie bij het plaatsen van windmolens en zonneparken. Samen met de waterschappen werken de provincies aan plannen voor een betere waterhuishouding. In het klimaatbeleid dat nodig is, past geen Lelystad Airport wat GroenLinks betreft.

Suzanne Kröger “Alle seinen staan op rood voor Lelystad Airport: De overlast voor mensen in Overijssel en andere provincies zijn groot, de impact op kwetsbare natuurgebieden en natuurlijk klimaat is evident. Een vliegveld voor 45.000 extra vliegbewegingen past niet in deze tijd van grote klimaatproblemen. We moeten inzetten op meer snelle internationale treinverbindingen om vluchten binnen Europa te vervangen.”