Vroomshoop – Een goed opleidingsplan “Gezonde Ambitie” is één. Een aantal goed opgeleide trainers is natuurlijk twee, wil je kwalitatief goed opleiden. Het afgelopen seizoen slaagden zes Boys-trainers voor hun KNVB-opleiding. Stephan Bloemendal, nieuwe trainer-coach van JO19-1 en groepshoofd bij de JO19 behaalde TC II en liep onder meer stage bij de A-selectie van Vroomshoopse Boys.

Bart Jan Staman en Jos Hutten volgden met succes de opleiding voor TC III. Tot slot slaagden Richard Willems en Jesper Derks voor de module pupillentrainer. Op zaterdag 25 augustus aanstaande worden de geslaagde cursisten tijdens de Familiedag van Vroomshoopse Boys gehuldigd. Samen met de andere trainers wordt er door dit kader ingaande het seizoen 2018-2019 gewerkt aan de opleiding en begeleiding van de jeugd van Vroomshoopse Boys. Daarnaast gaat Richard Willems met de veelal jonge talenten aan de slag als assistent-trainer bij de B-selectie van de senioren en als coach bij het derde elftal.
Er komen volgend seizoen 2018-2019 in totaal 31 jeugdteams met daarnaast nog een F-league van de Boys tussen de krijtlijnen en tussen de vier hoekvlaggen in actie, met daarnaast acht seniorenteams, waarbij weer een damesteam.