Deventer – De gemeente wil voorkomen dat mensen die twijfels hebben bij de hoogte van de WOZ-waarde van hun woning in zee gaan met commerciële ‘bezwaarmakers’ die optreden namens hen. Het is overbodig en het kost de gemeente geld, Uiteindelijk draaien alle inwoners voor die kosten op.

WOZ-bureaus en makelaars e-mailen en adverteren dat zij bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Zij hanteren slogans als: ‘WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!’. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk? Deze bureaus krijgen vergoedingen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Deze bureaus kunnen hier wel € 700 per bezwaar aan verdienen. Die kosten moeten worden betaald door de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

Een WOZ bureau vraagt een machtiging te ondertekenen om bezwaar te maken. Deze (doorlopende) machtiging wordt ook gebruikt om namens iemand een beroepsprocedure bij de Rechtbank te voeren. Gemeente Deventer wil zelf ook dat de WOZ-waarde op de aanslag klopt. Als blijkt dat de gemeente een fout heeft gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen zij deze graag aan.

Wilt u bezwaar maken? Denkt u dat de hoogte van de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld? Of hebt u een vraag over uw aanslag gemeentelijke belastingen? De gemeente geeft snel antwoord via snelantwoord@dowr.nl. Dat kan tot 28 maart 2018. Vermeld waarom u reageert. U krijgt antwoord voor 1 april 2018. Bent u het niet eens met dit antwoord, dan kunt u bezwaar maken tot 12 april 2018.