Gemeente Deventer handelt WOZ-bezwaren liefst zelf snel af

2
250

Deventer – De gemeente wil voorkomen dat mensen die twijfels hebben bij de hoogte van de WOZ-waarde van hun woning in zee gaan met commerciële ‘bezwaarmakers’ die optreden namens hen. Het is overbodig en het kost de gemeente geld, Uiteindelijk draaien alle inwoners voor die kosten op.

WOZ-bureaus en makelaars e-mailen en adverteren dat zij bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Zij hanteren slogans als: ‘WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!’. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk? Deze bureaus krijgen vergoedingen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Deze bureaus kunnen hier wel € 700 per bezwaar aan verdienen. Die kosten moeten worden betaald door de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

Een WOZ bureau vraagt een machtiging te ondertekenen om bezwaar te maken. Deze (doorlopende) machtiging wordt ook gebruikt om namens iemand een beroepsprocedure bij de Rechtbank te voeren. Gemeente Deventer wil zelf ook dat de WOZ-waarde op de aanslag klopt. Als blijkt dat de gemeente een fout heeft gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen zij deze graag aan.

Wilt u bezwaar maken? Denkt u dat de hoogte van de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld? Of hebt u een vraag over uw aanslag gemeentelijke belastingen? De gemeente geeft snel antwoord via snelantwoord@dowr.nl. Dat kan tot 28 maart 2018. Vermeld waarom u reageert. U krijgt antwoord voor 1 april 2018. Bent u het niet eens met dit antwoord, dan kunt u bezwaar maken tot 12 april 2018.

2 REACTIES

  1. reden om ambtshalve aan te passen is allen wanneer en 20% afwijking is naar beneden.
    Voormeldingen zonder waarde zou beter zijn. net als het zgn telefonisch bezwaar,
    bij woningen is het handig om goed te kijken naar de onderdelen op het taxatieverslag.
    Grondoppervlakte of die wel klopt met kadaster en vooral de inhoud van de woning(bruto). Burger moet wel rekening houden dat wanneer er nieuwe onderdelen zijn, die niet bekend zijn, volgende keer wel meegaan.
    Denk aan het vergunningsvrij bouwwerken. De meeste gemeente werken met oudere luchtfoto’s, dus niet alles is te zien wat er nu is.

  2. Past de gemeente de waarde dan ambtshalve aan zodat er alsnog bezwaar gemaakt kan worden? Of is dit een manier om de bezwaarmakers ertoe te bewegen zich niet te laten bijstaan? Laat ze dan in elk geval in de beroepszaak bij de rechtbank vermelden dat de gemeente onpartijdig hoort te zijn, en dat hiermee het fair playbeginsel wellicht geschonden is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here