Hengelo – Er zijn geen verhoogde dioxinewaarden aangetroffen in de melk van de koeien uit het gebied dicht bij Twence. De melk hoeft dus niet te worden vernietigd. De dioxine is vrij gekomen bij de grote brand bij afvalverwerker Twence die dagen duurde.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) trof vorige week bij metingen verhoogde dioxine-waarden aan op gewassen tot een afstand van vijf kilometer onder de rook van Twence. Het RIVM adviseerde daarna aan boeren om de dieren binnen te houden en gewas eventueel te beregenen om de dioxine kwijt te raken. Er zijn afgelopen week melkmonsters afgenomen om te onderzoeken of de dioxine-waarden in de melk schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid. Dat is niet het geval, blijkt uit melkmonsters. Er is een verwaarloosbare hoeveelheid dioxine is aangetroffen in de melk.


Ontvang het laatste nieuws in je Whatsapp! Meld je aan door “Nieuws aan” te sturen naar 0388538424 (Jouw telefoonnummer wordt niet voor commerciële doeleinden gebruikt)