© Francy Vos

Ommen – Dit jaar werd voor het eerst een Open bedrijvendag in Ommen georganiseerd, twintig bedrijven deden hier aan mee.

Bij veel van de deelnemende bedrijven kon je vandaag echt kijken wat het betreffende vak inhoudt en welke werkzaamheden daar zoal bij horen. Zo kon je bij Krepla Trappen kennismaken met de techniek van het lassen, kon je bij OCB Bouw samen met de timmervaklui iets moois timmeren en kon je bij Koggel Reclame je eigen naambord maken. Bij Installatiebedrijf Veldhuis kon je leren hoe je een leiding moet fitten en bij Villa 5 hadden ze een activiteit ontwikkeld waarbij je zelf kunt ontdekken of je een creatief iemand bent. Bij Hotel de Zon kreeg je letterlijk een kijkje in de keuken en bij de Dunnewind Groep hadden ze een aantal van hun grotere voertuigen klaargezet waar ze je graag alles over vertelden. Bij Garage van Leussen kreeg je een kijkje in de werkplaats en kon je plaats nemen in een echte Lamborghini!

Als centrale locatie is gekozen voor Larcom aan de Vermeerstraat. Hier presenteerden diverse bedrijven en instellingen zichzelf die de gasten niet op eigen locatie konden ontvangen, ook hier was van alles te doen. Zo konden bezoekers hier hun eigen bidon assembleren. Ook konden bezoekers kijken naar de demonstraties van het kettingzaagdemonstratieteam van Larcom.