© Francy Vos

Hardenberg – Met de uitvoering van de Musical Ciske de Rat, wist muziektheater vakk tot 3x toe de zalen geheel te vullen in de voorveghter in Hardenberg. Op vrijdag- en zaterdagavond en op de zondagmiddag was alles totaal uitverkocht.

Ciske de Rat is een musical die alles heeft: humor, drama, spanning en liefde. Aan de ene kant biedt het een kijkje in het Amsterdam van vroeger; aan de andere kant vertelt het de zenuwslopende geschiedenis van de jonge bengel Ciske die zijn moeder per ongeluk dodelijk verwondt. In de musical speelt dit verhaal zich af in de herinnering van de volwassen Ciske, die in 1939 als soldaat tevergeefs het land verdedigt tegen de Duitsers. Op de Grebbeberg vecht hij niet alleen tegen de vijand, maar ook tegen zijn innerlijke demonen, die hem steeds aan zijn moeder herinneren.. De regie is in handen van Timothy Kok en Luko Hans en zijn band tekenen voor het muzikale gedeelte.

Muziektheater VAKK is een amateurvereniging voor komische opera, operette en musical. Het gezelschap bestaat al sinds 1945 en heeft in de loop der jaren in de wijde omgeving een zeer goede reputatie opgebouwd. Ieder jaar wordt er in theater De Voorveghter in Hardenberg een productie op de planken gezet. De afgelopen jaren konden ze steevast rekenen op ±1000 bezoekers. De vereniging telt zo’n 35 amateur-zangers en – zangeressen uit geheel Noordoost Overijssel en Zuid Drenthe. Onder professionele leiding wordt iedere woensdagavond gerepeteerd in Podium Gashouder (Kalkovens) in Dedemsvaart.