© NieuwsOverijssel - Pammy Scheepvaart (Archief)

Enschede/Goor – C Twente trapte vanavond in Goor af voor het nieuwe voetbalseizoen. In de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen won de ploeg met dubbele cijfers van GFC Goor: 0-10.

Ryan Trotman was op schot voor FC Twente en scoorde in de eerste tien minuten drie keer. De nieuwkomers Ulrich Bapoh en Tim Holscher waren ook trefzeker, net als Tim van de Schepop, Jari Oosterwijk (2x) en Lukas Browning Lagerfeldt. Zaterdag speelt FC Twente haar volgende oefenduel, dan in en tegen Fleringen.

Jonge spelers
Marino Pusic blikte na afloop van het duel met GFC Goor terug op het eerste oefenduel van deze voorbereiding. “De uitslag zegt me niet zo veel, daarvoor is de weerstand in deze fase van de voorbereiding niet voldoende”, geeft Pusic aan. “Waar ik waarde aan hecht is de wijze waarop de ploeg zaken die we tijdens de training behandeld hebben oppakt en de energie die de spelers in de wedstrijd steken. We hebben vanavond tegen Goor met veel jonge jongens gespeeld en ik was nieuwsgierig hoe ze het zouden doen. Spelers die natuurlijk nog het nodige te leren hebben, maar wel een bepaalde potentie hebben. Het is mooi om te zien dat de spelers dingen proberen die wij ze vooraf aangereikt hebben. Deze fase van de voorbereiding staat vooral in het teken van fit worden, maar we willen ook de basis leggen voor onze speelwijze.”

GFC – FC Twente 0-10 (0-6)

Scoreverloop
1. Trotman 0-1
6. Trotman 0-2
9. Trotman 0-3
16. Bapoh 0-4
28. Hölscher 0-5
38. Trotman 0-6
53. Van de Schepop 0-7
70. Oosterwijk 0-8
74. Browning-Lagerfeldt 0-9
76. Oosterwijk 0-10.

Opstelling FC Twente 1e helft: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Jensen, Laukart, Roemeratoe, George, Van der Heyden, Bapoh, Hölscher, Trotman.

Opstelling FC Twente 2e helft: De Lange, Browning-Lagerfeldt, Van Benthem, Felix, Taha El Idrissi, Wieffer, Van de Schepop, David, Oosterwijk, Zerrouki, Fernandes.